Тази сутрин видях една жена, която злобно тръшна вратата на

...
Тази сутрин видях една жена, която злобно тръшна вратата на
Коментари Харесай

5 неща, които истинските приятели и щастливите двойки не правят

Тази заран видях една жена, която злобно тръшна вратата на колата си напряко в лицето на мъжа си и влезе с гръм и тропот в магазина. После час по-късно в заведението до мен стояха двама другари – не съм ги зяпал съзнателно, само че нямаше по какъв начин да не ги виждам. Единият от самото начало си зяпаше телефона, до момента в който приятелят му споделяше терзанията си, които имаше за сина си. И одеве се натъкнах във Фейсбук на ядосан коментар, в който една жена злослови против приятеля си, завършвайки с репликата: " Всички МЪЖЕ са идентични! "

 

Връзките не са елементарно нещо. Вероятно всеки човек е правил нещо сходно във връзката си в даден миг. Но това не е опрощение за ненужните номерца и игрички, които си въртим едни на други. Всички близки връзки би трябвало да са метод да изразим същинска обич и съпричастност. Твърде постоянно одобряваме връзките си за даденост и забравяме, че те няма да се случват от самосебе си. Нужно е човек да поставя старания.

Сега желая да ви обърна внимание на 5-те неща, които хората със здравословни връзки НИКОГА  не си предизвикват един на различен. Защо? Защото от време на време е по-трудно да видиш ясно какво тъкмо се случва в една добра връзка, тъй като хората, които имат такава връзка не са шумни, те не си тръшкат порти, не крещят и не злословят на стената си във Фейсбук против половинката си.

Ето ги 5-те неща, които същинските другари и хората със здравословни връзки не си предизвикват един на различен:

1. Никога не биха написали нещо отрицателно за другия в обществените мрежи – 14-годишните може и да напишат някой отрицателен коментар за гаджето и приятелите си. Това е озлобен метод да привлечеш внимание върху себе си и да се освободиш от напрежението. Емоционално здравословната реакция е да отидеш и да поговориш с индивида до себе си, когато моментът е най-подходящ. Не се подхлъзвайте на уловката да притегляте другите на своя страна, тъй като здравословните връзки имат единствено една страна.

2. Те не слагат кариерата си преди връзките си с обичани хора – Да, кариерата е значимо нещо. Но защото кариерата ви може да потръгне в най-разнообразни направления за други неща ще ви остава все по-малко време и опция да обърнете внимание. Трябва да жертвата нещо в живота си. Вашата цел би трябвало да е това „ нещо ” да не се окаже връзката с човек, който обичате. Винаги можете да си намерите друга работа. Но със специфичните хора в живота си имате единствено един късмет.

3. Те не прекарват всичкото си „ време дружно ” в компанията на софтуерни спирания – несъмнено доста постоянно ще се случва дружно да употребявате технологиите, само че положителните другари знаят по кое време да оставят телефона си настрани и да не го поглеждат, да изключат компютри и тв приемници и просто да се насладят на времето си дружно. Не влизат през 5 минути във Фейсбук. Добре е по време на вечеря да слагате настрани телефоните си и просто да бъдете дружно.

4. Те не заобикалят тежките диалози – Връзките се крепят на това да разбираме другия. Ако не можете да говорите по тематика, която е тежка и мъчителна, то тогава сред вас няма никакво съгласие. Във всяка връзка има интервали, които са доста лесни, само че има и такива, през които се минава мъчно и би трябвало да се вземат сложни решения. Между вас не би трябвало да има тематики табу. Трябва да можете да проведете всеки диалог с любов и почитание към отсрещната страна.

5. Те не се санкционират и съзнателно да не си простят – в случай че започнете да се наказвате едни други, с това няма да постигнете нищо, единствено ще задържите болката за по-дълго в себе си. Истинските другари и здравословните двойки знаят по кое време да пресечен един спор, който към този момент е станал неправилен, само че също по този начин знаят и по кое време да се върнат още веднъж към него и да намерят рационално решение. Връзките се основават на опцията да си прощаваме. Не може да имате хубава връзка без да можете да си простите същински и от сърце. Най-добрата връзка прости бързо и постоянно. Ако прекарвате доста време дружно това неизбежно ще води ди всякакви спорове и неразбирателства, а също и засегнати усеща – изкуството е в това да знаете по какъв начин да се справите с тези неща. Прощавайте и постоянно искайте амнистия!

Марк Черноф, за marca ndangel.com

От Мениджър NEWS

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР