Тази сутрин отново се чух с хората в щаба в

...
Тази сутрин отново се чух с хората в щаба в
Коментари Харесай

Денков: Обстановката в Царево се успокоява, реакцията на институциите беше светкавична

Тази заран още веднъж се чух с хората в щаба в Царево. Там последователно се успокоява ситуацията - сподели министър председателят Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии по време онлайн лъчение във Facebook.

„ Пуснато е електричеството на всички места, пусната е водата. Все още има проблеми за пиянство, само че за битова потребности може да се употребява. Има към момента проблеми с пътищата. Постепенно, благодарение на Министерство на вътрешните работи, се изнасят летовниците. Все още има усложнения поради разрушените мостове и нарушената настилка “, разяснява министър председателят за наводненията в резултат на проливния дъжд.

Очаква се през идващите дни да се оценят най-спешните поправки, които би трябвало да се създадат. Веднага ще бъдат отпуснати средства, с цел да могат да стартират ремонтите през Агенция „ Пътна инфраструктура “, добави още Денков. Той дефинира реакцията на институциите като светкавична.

Премиерът увери, че жителите, чието имущество е потърпевшо при наводнението, могат да се възползват от финансова помощ от страна на страната. Денков напомни, че тя е два типа. Едната е обвързвана с нарушавания по домовете и постройките, която може да бъде в размер на до 1512 лева на домакинство. Другата помощ е за развалени електроуреди, а нейният размер е до 2500 лева, посочи министър председателят.

Днес ще стартира и градежът на моста по главния път, заяви още Денков.

Премиерът разгласи, че се прави инспекция на водосборните отоци и деретата, с цел да се търсят аргументите за наводненията.

„ Вече излезе информация, че прокуратурата се е самосезирала. Това е нейна задача, в случай, че има жертви. Очаквам прокуратурата да излезе със умозаключение “, сподели още Николай Денков.

Премиерът изрече съболезнования на околните на починалите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР