Тази сутрин към 6.45 ч. р. Янтра във Велико Търново

...
Тази сутрин към 6.45 ч. р. Янтра във Велико Търново
Коментари Харесай

Янтра заля двора на църквата Св. 40 мъченици във Велико Търново

Тази заран към 6.45 ч. р. Янтра във Велико Търново е била към метър под сериозното си равнище , защото водата се е повишила фрапантно тази нощ поради приливни талази от балканските й притоци.

Още в 3.00 ч. сутринта кметът Даниел Панов е свикал група за реакции при бедствия и повреди , а чиновници на общината, полицията и пожарната, в това число и на Гражданска отбрана са по сериозните точки.

Чрез телеметричната система на Община Велико Търново и по информация от хората по места, равнищата на р. Янтра, р. Белица и други се наблюдават на всеки 15 минути .

Нивото на р. Белица в Дебелец и Килифарев о през последния половин часе спаднало с около 90 см.   Река Янтра също се намалява с към 10 см в с. Пушево. Все още пикът на водното равнище е във Велико Търново , само в края на улица " Крайбрежна " реката е излязла леко от коритото си .

Няма заляти къщи или улици. 

Кметът Даниел Панов обхожда разнообразни местоположения във Велико Търново и общината. Служители на общината, полицията, пожарната и Гражданска отбрана са по сериозните места, в това число и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов, шефът на РД " ПБЗН " и комисар Красимир Кръстев.-->

От 10.00 ч. тази заран ще бъде затворен Александровският мост до Първомайци . Съоръжението се затваря поради разчистване от събралите се наноси в резултат на изобилния дъжд.   Тази нощ част от дъгите му са били затлачени от клони и дънери , довлечени от реката. Специализирана техника ще разчиства оборудването.

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е на място, с цел да следи обстановката.  Движението по моста ще бъде възобновено, с лед привършване на почистването.

Днес църквата-музей " Св.40 мъченици " във Велико Търново няма да приема гости, защото двора и е наводнен от придошлите води на р. Янтра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР