Тази сутрин (20.03.2019г.) в 9.00ч. БОЕЦ сезирахме със Сигнал в

...
Тази сутрин (20.03.2019г.) в 9.00ч. БОЕЦ сезирахме със Сигнал в
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира КПКОНПИ, ДАНС и Прокуратурата за аферата с апартамента на Цветанов!

Тази заран (20.03.2019г.) в 9.00ч. БОЕЦ сезирахме със Сигнал в електронните пощи КПКОНПИ, ДАНС и ВКП за аферата с покупката на новият апартамент на Цветан Цветанов-  депутат, ръководител на ПГ на ГЕРБ и зам. ръководител на Политическа партия ГЕРБ, пише boec-bg.com. 



Повод за сигнала ни е обява на уеб страницата на радио СВОБОДНА ЕВРОПА, експертни мнения и разбори на „ Антикорупционен фонд “ както и следващи изявления на уеб страницата Биволъ по същата тематика.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29829732.html?fbclid=IwAR2YYUfRklVg4jh_V88vww_jIE0XO98BpoCl3ftiOpQ4xTOXbypMwAd_-Lc

Прилагаме цялостен текст на сигнала на БОЕЦ до ВКП:

ДО: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

  СИГНАЛ

от  Групово дело „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ ” ,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „ Панония ” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

 

по отношение на

подозрения за осъществени закононарушения – корупция, корист с власт, нелегално замогване, спор на ползи, търговия с власт, укриване на налози,  данъчни и финансови закононарушения както и други  закононарушения  по член 283 и 304 от Наказателен кодекс, както и присъединяване в проведена незаконна група за данъчни и финансови закононарушения  извършени от Цветан Генчев Цветанов – народен представител в 44-то Народно заседание на Република България и   Мирянови – притежатели компания „ Артекс Инженеринг 2000-5 “, както и други неустановени лица.

 

По мотив информация оповестена на уеб страницата на радио СВОБОДНА ЕВРОПА на 19.03.2019г., за това че че господин Цветанов  Генчев Цветанов е придобил нов апартамент, заемащ цялостен етаж в една от най-луксозните здания в София. При тази договорка, с изключение на с жилище, господин Цветанов се обогатява и с „ ВИП асансьор “, който води него и фамилията му от персоналния им гараж в постройката непосредствено в дома им. Цветанов се е сдобил с този  нов апартамент през миналата 2018 година, като е трансферирал на фирмата-строител на първокласния парцел два от своите остарели жилища. И въпреки на процедура парцелите му да са намалели с един, имуществото на ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам. ръководител на ГЕРБ се е нараснало доста. Сделката поражда редица въпроси и подозрения за осъществени закононарушения, като най-смущаващият от тях е, по какъв начин квадратният метър в първокласната постройка излиза на семейство Цветанови едвам 627 евро, в случай, че цените там стартират от 2600 евро на кв. м.

Прилагаме линк към обявата на СВОБОДНА ЕВРОПА:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29829732.html?fbclid=IwAR0rEQaam33NQ-3CtNMgeeJdd6WExDdHYVIn0hB8sKhDeLalkjG8-y34Yrc

В нея е посочено:

„ Апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 година „ Сграда на годината “. Това е кооперация на компания „ Артекс “ на име „ Летера “, известна още като „ Къщата на буквите “.Зданието се намира в столичния квартал „ Изток “, на улица „ Латинка “.

Апартаментът е ситуиран на последния, шести етаж и заема повърхност от от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е обособен от останалите в постройката. Има и антре с „ ВИП асансьор “, чиято шахта, съгласно нотариалния акт, също е благосъстоятелност на Цветанови. Така новата недвижима благосъстоятелност на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща повърхност от малко над 315 кв. м.

За да се снабди с жилището в първокласната постройка, Цветанов разменя с „ Артекс “ две от старите си жилища на улица „ Елемаг “ в кв. „ Изток “, като приписва на компанията 190 кв. м. жилищна повърхност и две паркоместа. Освен това някогашният вътрешен министър доплаща 100 000 лв. на строителната компания.

Цена като за Цветанов: 630 евро на кв. м.

Замяната е осъществена на цената на данъчната оценка на новия парцел, която е 386 654 лв. (в тази сума влизат двата остарели жилището с паркоместа и доплатените от Цветанов 100 000 лева). Изчисленията демонстрират, че по документи новият парцел е с цена 1227 лв. на кв. м.

Тъй като цените на новото строителство в столицата се пресмятат в евро, това на процедура озачава, че като за Цветанов цената на кв. м. е излязла към 630 евро.

Данъчната оценка значително се разграничава от пазарната цена на сходни парцели, установяват специалистите на гражданската организация „ Антикорупционен фонд “, с които Свободна Европа работи дружно за определяне на обстоятелствата.

В поддръжка на този извод са и медийни изказвания на шефа на „ Артекс “ Весела Мирянова, която декларира, че парцелите им се продават на цени, достигащи до 3000 евро за кв. м. Което значи, че цената, която фамилията на заместник-председателя на ГЕРБ е постигнало е с 2400 евро по-малко от нормалните.

Потърсен за коментар по отношение на пазара на недвижими парцели, представител на отдел „ Продажби “ в „ Артекс “ изясни пред Свободна Европа, че цените в последните години бележат растеж и сумата за квадрат може да доближи до 3500 евро. Той уточни като образец постройките им в „ Лозенец “, „ Изток “ и „ Изгрев “, които даже не оферират частен асансьор – екстра, която повишава цената на парцела и също така е доста рядко срещана.

Експерт от Антикорупционния фонд, който също се свърза с отдел „ Продажби “ на „ Артекс “, с цел да попита за парцели на цени от към 600 евро на квадрат, провокира искрено неразбиране измежду продавачите. По тяхна информация цените на жилища от високите етажи на постройка „ Летера “ през предходната година са достигали 2640 евро на кв. м. с включен Данък добавена стойност.

Ако в „ Артекс “ са споделили истината, това значи, че апартаментът на Цветанов би трябвало да коства най-малко 831 600 евро (или 1 626 468 лева). Но защото парцелът на някогашния вътрешен министър е излязъл под скромните 400 000 лв., това значи разлика от цели 1 200 000 лв..

Юрист: Пазарната цена на сходни първокласни парцели е доста по-висока

„ Пазарната цена на сходни първокласни парцели е доста по-висока от данъчната им оценка “. Това разяснява пред Свободна Европа юристът на „ Антикорупционния фонд “ Лора Георгиева. По думите й в съответния случай, в случай че тези към 387 000 лв. (платени от Цветанов посредством подмяна на жилища плюс доплащане) е в действителност цената на придобиване в недвижимото имущество в постройка „ Летера “, пораждат съществени подозрения за нарушаване на етичните правила. В общи линии разновидностите след договорката са два: Цветан Цветанов, плащайки малко над 600 евро на квадрат за парцел в първокласна постройка, чийто квадратен метър може да доближи до 3000 евро, или е получил „ подарък “ от компанията или е платил доста по-голяма сума.

Във втория случай страните по договорката биха нарушили член 25, ал 9. от Закона за нотариусите и нотариалната активност (ЗННД), съгласно който при изповядване на договорката страните заявяват пред нотариуса, че записаната в нотариалния акт цена е действителната цена по договорката.

Категорично можем да кажем, че при замяна на сходни парцели, учредена на нормалните им пазарни цени, разликата за доплащане би трябвало да бъде доста по-висока, разяснява пред Свободна Европа специалистът на Анктикоруционния фонд Николай Стайков. ”

 

Изнесената информация от СВОБОДНА ЕВРОПА и „ Антикорупционен фонд ” се удостоверява от следните данни оповестени от уеб страницата Биволъ от 19.03.2019г.:

„ Ето една договорка на „ Артекс “ за апартамент от 117 кв.м. + гараж 20 кв.м. продадени за 598 000 лева или към 2200 евро/кв.м. При това без частен ВИП асансьор. Сравнете с жилището на Цв. Цв. – 239 кв.м. + гараж 42 кв.м. за 387 438 лева или към 700 евро/кв.м.



Както и още една обява на уеб страницата Биволъ от 19.03.2019г.:

„ Имотната врътка на Цв. Цв., разкрита от Свободна Европа е забележителна във всяко отношение. В един и същи ден (12.06.2018), първокласният апартамент с ВИП асансьор е трансфериран от притежателите Мирянови на тяхната си компания „ Артекс Инженеринг 2000-5 “ за 560 000 лева След това компанията прави заменка с Цветанов на стойност 387 438,8 лева (в тази сума влиза и доплащане от 100 000лв.) Заменените от Цветанов парцели незабавно (в същия ден) са продадени на други лица за 470 000 лева За съпоставяне публикуваме и договорка за различен апартамент, продаден от „ Артекс “ три пъти по-скъпо на кв. м. от жилището на Цветанов. Излиза, че или притежателите Пламен и Весела Мирянови са доста ларж, или Цветанов е доплатил още до пазарната цена, само че това не е заявено. Друг подозрителен факт е, че компанията няма никаква друга активност. Създадена е 2013 година с капитал 100 лева и е употребена единствено за тази договорка. На всичкото от горната страна се е записала по ЗДДС две седмици след договорката.

Редактирахме обявата откакто стана ясно, че Цветанов е доплатил 100000 лева Така най-малко официално компанията на Мирянови излиза на облага 10000 от договорката, а не на загуба 90000 лева, както писахме преди да стане прочут този факт.

 

 

Прилагаме линк към уеб страницата за проверяваща публицистика Биволъ:

https://www.facebook.com/bivolnews/

 

БОЕЦ считаме, че в изявленията на СВОБОДНА ЕВРОПА и Биволъ, както и в цитираните експертни разбори и мнения на „ Антикорупционен фонд ”  се съдържа задоволителна информация за обосновани подозрения за  осъществени закононарушения от общ темперамент, като укриване на налози, корупция, нелегално замогване и облагодетелстване, корист с власт, данъчни измами и закононарушения, финансови закононарушения, спор на ползи и тн. осъществени от Цветан Генчев Цветанов и фирма  „ Артекс Инженеринг 2000-5 “ , продала на господин Цветанов новият апартамент.

БОЕЦ сезираме и пожелаваме от Прокуратурата да образува досъдебно производтсво, в хода на което да се изяснят всички показани данни, обстоятелства и условия, да бъдат разследвана информацията за осъществените закононарушения съдържаща се в сигнала, както и произхода на средствата, с които Цветан Генчев Цветанов е придобил новият си апартамент, по този начин също и кой е закупил двата му остарели жилището и произхода на средствата за тази договорка. Както и да бъде открита действителната цена на тези парцели и  размера на укрития налог при подписаните покупко-продажби. И да бъде потърсена наказателна отговорност при определяне на данни за осъществени закононарушения.

Предвид високият и водещ публичен интерес, БОЕЦ заявяваме, че сме подготвени да спомагаме на прокуратурата за определяне на истината, като предоставим и спомагателна информация. Като вносители на сигнала пожелаваме от прокуратурата да бъдем осведомени за всички техни дейности и взети решения по този сигнал. 

  Дата: 20.03.2019г.      Г.Георгиев – Председател на УС на Групово дело „ БОЕЦ ”

БОЕЦ ще внесем и на книжен притежател тези сигнали, като гаранция, че няма да „ изчезнат “ от ел. пощите на службите, или инцидентно да се изгубят. Ще осведомяваме обществото за всички дейности на институциите и способените органи.



До дни БОЕЦ ще уведомим  официално и ЕВРОПОЛ, за чиито член на Управителният съвет бе определен Цветан Цветанов преди няколко месеца. Припомняме, че тогава БОЕЦ изпратихме и внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕВРОПОЛ и Европейска комисия против избора ба Цветан Цветанов, предоставяйки им данни и документи уличаващи го в  потъпкване на  човешките права. 

 

БОЕЦ финансираме цялата си активност сами, а делата против криминализираните институции и мафията превзела страната ни  занапред стартират. Поемаме рисковете, плащаме цената за дейностите си против корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съидейници и всеки, който е съпричастен с борбите ни и би желал да ни поддържа, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за поддръжката, това е обща борба на жителите против мафията!

Групово дело „ БОЕЦ ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с ”Панония ” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:[email protected]

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР