Тази статия е подходяща за тези, които страдат от бавен

...
Тази статия е подходяща за тези, които страдат от бавен
Коментари Харесай

Полезни храни за растеж на косата

Тази публикация е подобаваща за тези, които страдат от муден напредък на косата или даже косопад. Много хора настояват, че проблемите с косата са породени от консерванти, месо, замърсяване и даже привършен озонов пласт. Но, несъмнено, има и други фактори като генетиката, метода на живот и възрастта. Освен постоянните извършения, положителната диета може да бъде ключът към прекъсването на преждевременното стареене, както и проблемите с косата. Има няколко скъпи и потребни храни, които могат да оказват помощ да се подтиква растежът на косата.

Яйца

Протеинът кератин е главният източник на нашите космени фоликули и яйцата са съвършен източник за него. Не единствено това, само че яйцата оферират и доста биотин, цинк и селен, което ги прави скъпа част от нашата диета. Споменатият биотин оказва помощ на тялото да преобразува разнообразни форми на протеин в кератин. Всички тези аспекти вършат яйцата страхотна част от диетата, в случай че се стремим към по-красива коса.

Горски плодове

Плодовете нормално се смятат за един от най-здравословните типове храна. Те оферират доста витамини, както и антиоксиданти. Излишно е да се споделя, че те също са потребни за растежа на косата, защото витамин С, открит в горските плодове, оказва помощ за производството на колаген, който от своя страна защищава от загуба на коса, като укрепва корените и кичурите. Ценните антиоксиданти оказват помощ в битката със свободните радикали, които евентуално могат да увредят космените фоликули. Плодовете освен са необикновено потребни, само че и имат страховит усет. Така че не трябва да се колебаем да използван повече от тях в постоянната си диета.

Спанак

Спанакът е друга суперхрана. Не единствено известният Попай прави оценка този листен зарзават. Спанакът е цялостен с фолиева киселина, желязо, както и витамин А и С. Дефицитът на желязо е една от най-честите аргументи за загуба на коса и спанакът е съвършен за битка с този недостиг посредством съчетание на желязо с витамин С (който покачва усвояването на желязото).

Риба

Омега-3 е значима за способността на тялото да образува нови космени фоликули.  Ако обичате риба, можете да опитате сьомга, херинга и скумрия. Всички те са богати на Омега-3, както и на Омега-6 мастни киселини.

Сладки картофи

Сладките картофи, както и други оранжеви зеленчуци и плодове като морковите, са богати на бета каротин. Тялото може да преобразува този пъстър пигмент във витамин А, който от своя страна е доста значим за производството на себум. Това мазно вещество защищава космените фоликули от увреждане и подсигурява, че косата ви е здрава и мощна. Други плодове, богати на бета каротин, са пъпеш и кайсии, както и зеленчуците къдраво зеле и тиква.

Авокадо

Авокадото предлага доста скъпи здравословни мазнини и витамин Е, който е доста мощен антиоксидант. Може да помогне за отбрана на скалпа от свободните радикали. Витамин Е също има защитни свойства против нездравословни въздействия като несъразмерна слънчева светлина и хлор. Споменатите есенциални мастни киселини също способстват за здравия напредък на косата.

Ядки

Все повече хора са наясно с питателните изгоди от ядките. Много от другите разновидности оферират обилие от витамини, в това число витамин А, В и Е. Всички тези витамини са значими за подхранването на косата. Въпреки че ядките са калорични, те могат да се смятат за здравословна закуска, защото са много засищащи. Да не забравяме  орехите, защото те освен оферират доста витамини, само че и скъпи омега-3 мастни киселини, които също по този начин усъвършенстват здравето на косата.

Семена

Семената са друга храна, която става все по-популярна и ценена. Много семена оферират фантастична композиция от витамин Е, цинк и омега-3 мастни киселини. Семената оферират доста фибри и подсигуряват, че няма да сме гладни за известно време, което може да бъде от огромна изгода, в случай че желаеме да отслабнем. Споменатите хранителни субстанции са чудесни освен за растежа на косата, само че и за цялостното  ни богатство.

Сладки чушки

Сладките чушки са доста повсеместен зарзават, който може да се употребява недопечен, печен или варен. Тази храна е богата на витамин С и бета каротин, които се смятат за значими хранителни субстанции за растежа на косата. Витамин С служи като антиоксидант, който защищава косата от свободните радикали. Бета каротинът е значим, защото се трансформира във витамин А и оказва помощ освен на косата, само че и на очите.

Морски блага

Морските блага като стриди, миди, рапани, омари се смятат за първокласна храна, само че те са освен вкусни. Цинкът в тях оказва помощ за поддържане на здрав напредък на косата и даже може да спре загубата на коса. Недостигът на цинк е относително постоянно срещан и визира доста хора. Особено скаридите и омари оферират доста омега-3 мастни киселини, както и витамин D3, който е доста значимо хранително вещество през зимните месеци. Дефицитът на витамин D е обвързван със загуба на коса или понижаване на жизнеността й.

Бобови храни

Бобовите растения са същинска суперхрана.  Бобовите растения оферират доста протеини и цинк, които са свързани с положителното здраве на косата. Повечето бобови растения са относително евтини и служат като чудесни съставни елементи на уравновесена диета.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР