"Тази среща е знакова. От много години лидерите на Западните

...
"Тази среща е знакова. От много години лидерите на Западните
Коментари Харесай

Павлова разказа какво се случи на вечерята с балканските лидери


"Тази среща е знакова. От доста години водачите на Западните Балкани не са се срещали. Сега сплотяваме напъните си, с цел да вървим напред. Най-важното през вчерашния ден беше с изключение на нашата поръчка и предпочитание имаше и противоположна връзка. Всички споделиха, че са подготвени макар несъгласията и разликите. ", по този начин разяснява министър Лиляна Павлова срещата на седемте балкански водачи в София пред бТВ.
"Настроенията в неофициалната част бяха доста открити. Премиерът Борисов беше правилен. Ние не можем да създадем чудеса. Опитахме се да потушим страстите. Трябва да спрем да споделяме "Велика Сърбия ", "Велика България " и така нататък Ние не сме велики. Трябва да се фокусираме над европейската интеграция. Европейски Съюз има своите проблеми, в същия миг обаче осъзнава, че без Балканите планът Европейски Съюз не е приключен. Нашия капитал са младежите, за които би трябвало да създадем условия. ", изяснява тя.
"Интеграцията на Балканите минава през политиките и също би трябвало да имаме връзка по сред си - кулоар 8, железопътни линии и така нататък Ние столиците на Балканите нямаме директни полети между тях. ", разяснява още Павлова.
"До 85 млн. евро коства всичко, което трябваше да се направи за европредседателството - техника, ремонтни действия - всичко ", разясни тя.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР