Тази седмица в Съединените щати се проведе Супер вторник -

...
Тази седмица в Съединените щати се проведе Супер вторник -
Коментари Харесай

Супервторникът в САЩ - 2024: Тръмп върви към победата

Тази седмица в Съединените щати се организира " Супер вторник " - денят, в който се организират първичните избори и събранията в 15 щата. Резултатите от този ден играят основна роля за актуалната президентска конкуренция. Формално предварителните избори ще продължат през цялата пролет и едвам след приключването им и двете партии ще разгласят имената на своите претенденти - участници в президентските избори на 5 ноември 2024 година

Можем обаче да предположим, че имената на претендентите към този момент са известни. Демократите нямат съществени претенденти с изключение на настоящия президент Джо Байдън.

Резултатите от предварителните избори на републиканците също бяха съвсем явни още преди да стартират: някогашният президент Доналд Тръмп се радва на голяма социална поддръжка.

Така че резултатите от Супер вторник не бяха изненадващи. Доналд Тръмп беше предпочетен от републиканците в 14 от 15 щата: Вирджиния, Северна Каролина, Оклахома, Тексас, Тенеси, Мейн, Арканзас, Алабама, Масачузетс, Колорадо, Калифорния, Минесота, Аляска и Юта.

Основният съперник на Тръмп, някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, завоюва единствено във Върмонт и даже тогава с минимална разлика. След обработка на 89% от бюлетините тя получава 50% от гласовете, до момента в който Доналд Тръмп получава 45,7%.

Много политолози, в това число северноамерикански, нарекоха тази втора „ утешителна “ победа на сметката на Хейли „ политическо знамение “ (първото се случи в Калифорния на 3 март). По време на акцията Хейли получи поддръжката на двама републикански губернатори: Фил Скот от Върмонт и Крис Сунуну от прилежащ Ню Хемпшир.

В Ню Хемпшир Ники Хейли, както се показаха северноамериканските медии, „ получи всичко “ и там тя организираше доста дейна акция. Губернаторът пропагандира за нея.

Това евентуално беше най-хубавият късмет на Хейли за огромна победа. Но Тръмп завоюва, и то съкрушително. Следващата точка беше Южна Каролина, където Хейли беше губернатор, а резултатите там бяха още по-катастрофални за някогашния непрекъснат представител: Тръмп - 62%, Хейли - 25%.

След неуспеха Хейли сподели, че ще продължи да се бори, тъй като „ 70% от американците споделят, че не желаят Доналд Тръмп или Джо Байдън “.

Въпреки това, на 6 март в 10 часа сутринта (18:00 часа московско време) от нейния избирателен щаб на Даниел Айлънд в родния й град Чарлстън, тя разгласи, че е „ пристигнало времето за преустановяване на акцията “. И това също беше предвидимо.

Вечерта на Супер вторник Хейли към този момент не организираше манифестации или събития и към този момент не изнасяше шумни речи за това по какъв начин гласоподавателите не желаят Тръмп за президент. Много републиканци упорстваха гласоподавателите да се обединят зад някогашния президент, както направиха демократите към Байдън.

Например Сара Хъкаби Сандърс, някогашен прессекретар на Белия дом на Тръмп и в този момент губернатор на Арканзас, сподели: „ Наистина мисля, че е време тя да се отдръпна и да остави партията да се сплоти напълно към Доналд Тръмп, с цел да може той да победи Джо Байдън през ноември. " "

Хейли, по традиция, се очакваше да призове Тръмп, с цел да завоюва поддръжката на нейните поддръжници. Интересно е също, че при напускането на конкуренцията някогашният пълномощен представител не насърчи последователите си да гласоподават за Доналд Тръмп.

Всъщност това може да значи единствено, че тя приканва гласоподавателите си да поддържат демократа Байдън и сходно „ неспортсменско “ държание може да я трансформира в политически мъртвец.

Но Хейли имаше доста действителен късмет да стане претендент на президентските избори, само че единствено при едно изискване: в случай че Тръмп не успее да се измъкне от правосъдните каузи, проведени от демократите.

Срещу него са формирани четири наказателни каузи, за всяко от които може да получи действителна присъда затвор. Освен това някои от тях ще бъдат подредени през лятото - в разгара на предизборната конкуренция и даже до ноември.

Въпреки това, тъкмо преди Супер вторник, в понеделник, 4 март, Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението на Върховния съд на Колорадо, който постанови, че събитията от 6 януари 2021 година са опит за завладяване на властта и дисквалифицира Тръмп от присъединяване в първоначални избори под претекст на 14-та корекция на Конституцията на Съединени американски щати.

Освен това, макар че това решение разрешава на Тръмп да взе участие в първичните избори, това не значи автоматизирано оправдаването му по две каузи, свързани с тези събития. Така че президентската конкуренция дава обещание да бъде гореща.

От страна на Демократическата партия излязоха някои забавни, в случай че не и доста значими вести от Американска Самоа, територия, ръководена от държавното управление на Съединени американски щати, само че не е част от нито един щат.

Там живеят към 50 хиляди души. Регионът изпраща шестима делегати на Демократическата национална спогодба. Гласовете бяха разпределени по подобен метод, че малко известният претендент, предприемачът Джейсън Палмър, ще бъде показан от четирима електори на конгреса на 19-22 август в Чикаго, а настоящият президент ще бъде показан единствено от двама. Палмър има 56%, Байдън има 44%, а това е първият неуспех на „ Сънливия Джо “ на първичните избори.

Според социологическите изследвания доста демократи поддържат замяната на Байдън с всеки различен претендент. Например изследване на Расмусен откри, че броят на тези гласоподаватели е съвсем 50%, като 20% от тях виждат Обама като сурогат на Мишел.

По-рано обаче тя е декларирала, че няма желание да се кандидатира на актуалните избори. В Супер вторник беше направено ново публично известие.

Директорът по връзките в офиса на Мишел Обама Кристъл Карсън разгласи пред медиите: „ Както някогашната първа дама Мишел Обама е заявявала неведнъж през годините, тя няма да се кандидатира за президент... Г-жа Обама поддържа акцията за преизбиране на президента Джо Байдън и вице Президент Президент Камала Харис. "

Така че в този момент единствената конспирация, която ни чака по време на президентската конкуренция в Съединени американски щати, е дали Върховният съд на страната ще разгласи имунитет от наказателно гонене на Тръмп, както той чака, или Илън Мъск, с който някогашният президент се срещна таман ден по-рано, ще заплати санкция за него за финансова поддръжка на акцията му. Няма „ тъмни коне “, в никакъв случай не е имало и евентуално няма да има.

Превод: СМ

Източник: Катехон

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5683 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед13474Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед21291Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед41464Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед53774Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед378358Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161586Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125393Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117977Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102801Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР