Тази седмица в платформата Change.org в Япония беше публикувана петиция

...
Тази седмица в платформата Change.org в Япония беше публикувана петиция
Коментари Харесай

В Япония искат бездомните да бъдат настанени в олимпийските обекти

Тази седмица в платформата Change.org в Япония беше оповестена петиция с молба олимпийските обекти в Токио да бъдат предоставени краткотрайно за настаняването на бездомни хора в тях. Инициативата е по отношение на битката против разпространяването на новия тип ковид, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
До момента петицията е подкрепена от над 52 000 души при нужни 75 000 подписа.
В Токио към 4000 бездомници спят в интернет кафенета, които се закриват поради разпространяването на ковид. Много хора са принудени да прекарват част от времето отвън домовете си, където са подложени на разнообразни форми на принуждение, се споделя в петицията, готова от японската социална организация „ Moyai ”. От там настояват, че в олимпийските обекти могат да бъдат настанени към 17 000 души.
По-рано беше публикувана информация, че управляващите преглеждат опцията там да бъдат настанени хора с леки форми на болести, породени от ковид.
„ Затова молим настоятелно част от тези площи да бъдат предоставени за настаняването на хора, които нямат или са изгубили жилищата си ”, се споделя в петицията.
Общият брой на инфектираните с ковид в Япония доближи 10 536 души.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР