Тази седмица швейцарски учени публикуваха в PLOS ONE първото мащабно

...
Тази седмица швейцарски учени публикуваха в PLOS ONE първото мащабно
Коментари Харесай

Защо в София през 2050 г. ще е като в Скопие през 2019 г.

Тази седмица швейцарски учени разгласиха в PLOS ONE първото огромно проучване, което преглежда по какъв начин климатичните промени през идващите 30 години ще се отразят на живота и климата в 520 огромни градове по света.

Не знаем дали това е добра, или неприятна вест, само че прогнозите им сочат, че времето в София през 2050 година ще е като това в Скопие през актуалната 2019 година

Според учените това значи, че най-топлите месеци в столицата ни ще са с към 6.1 градуса по Целзий по-горещи, в сравнение с са сега, а междинната годишна температура ще се увеличи с към 2.7 градуса по Целзий.

От лабораторията Cowther Lab в Швейцария са се заели да онагледят в интерактивна карта, която можем да намерим тук, къде и какви промени можем да чакаме.

Учените настояват, че градовете ще придобият климата, който все още е присъщ за урбанизирани територии до 1000 километра на юг.

Така Лондон ще се трансформира в Барселона, Париж ще прилича Канбера, Санкт Петербург ще замязя на днешна София, а Сан Франциско ще е толкоз топъл, колкото е Лисабон сега.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР