„Тази седмица ще внесем предложение да се създаде Национален оперативен

...
„Тази седмица ще внесем предложение да се създаде Национален оперативен
Коментари Харесай

Експерти с тревожен коментар за трите най-кървави месеца в България и Тити Папазов

„ Тази седмица ще внесем предложение да се сътвори Национален действен щаб по пътна сигурност. Трябва да се направи обединен надзорен орган, който да работи с по-твърда ръка, защото сега контролът не е на нужното равнище. Идеята пристигна от щаба, който се бори с COVID-19”.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” Румен Дунев, ръководител на Сдружение Автотехнически специалисти по пътна сигурност.

"Традиционно юли август и септември са най-кървавите месеци през годината с най-вече жертви. Трафикът е натоварен, а автомагистралите ни като че ли са офроуд, установи специалистът

„ В момента скоростта се управлява с камери на „ Пътна полиция”, на тол системата, на „ Пътната агенция”, на общините. Всяка една от тях работи без значение.

Ако тези четири обособени системи се обединят, тогава незабавно междинната скорост ще падне”, добави Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевши при произшествия.

По думите му обичайно лятото стават повече произшествия на пътя, тъй като трафикът е по-интензивен. „ Данните не са по-различни от преди година, да вземем за пример. Просто тези месеци вниманието ни беше ориентирано към коронавируса”, разясни Тодоров.

Според Дунев причина за злополуките са както водачите, по този начин и пътищата. „ Много от автоекспертите упрекват неприятната настилка. Но сцеплението на пътя е обвързвано с гумата.

Затова не би трябвало да се кара с летни гуми през лятото. Много хора нападат маркировката, само че никой не задава въпроса дали фаровете на колите са контролирани, с цел да се вижда по-добре”, съобщи той.

Двамата разясниха и следващия случай, в който колата на Тити Папазов беше снимана да прави нарушаване.

„ Държавата би трябвало да е безкомпромисна, в случай че и този път Тити е бил зад кормилото. На последния запис не се вижда кой кара. Ако не е той, би трябвало да каже кой е карал. Явно е, че този човек е рецидивист.

В Америка такива хора се пращат на психокурсове, срещат ги с родители на починали деца. Това е наложително – или затвор, или сходни срещи”, сподели Тодоров.

Според Дунев Тити, като обществена персона, би трябвало да покаже, че може да стане образец за добър лидер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР