Тази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне

...
Тази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне
Коментари Харесай

Премиерът обяви: Акция Пречупване срещу контрабандата

Тази седмица ще видите, дали обещание сме под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на събитието "Икономика на ярко ".

Той уточни, че се поставят старания за понижаване прага на заплащанията в брой и добави, че с финансовият министър Владислав Горанов са привлекли вицепремиерът Валери Симеонов да ги поддържа, с цел да смъкват заплащанията в брой на 5 хиляди лева или най-малко на 7 000 лева

"Само за 1 година нови 10% изсветляване на стопанската система, битката с корупцията и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на Българска социалистическа партия сивата стопанска система става голяма, а щом пристигна държавното управление на ГЕРБ стопанската система изсветлява ", добави министър председателят.

Борисов уточни, че за 2 месеца и половина при ръководството на служебното държавно управление се е отчело 120 млн. лева по-малко събрани пари от контрабанда.

"Боят по контрабандата освен няма да го изпуснем, виждате издиханието им с жълти вести. Нарича се акция "пречупване " на старите ченгета. Няма да им се дадем този път ", даде обещание министър председателят.

Румъния не е поканена в Еврозоната, толкоз ни ги набиваха в очите, продължи той и даде обещание равнището на контрабандата да падне още. Борисов даде обещание сполучливи резултати, в случай че ГЕРБ е на власт. Полагаме големи старания и боят по контрабандата няма да го изпуснем, акцентира Борисов. Акция "Пречупване " се споделя, добави министър председателят.

В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България (АИКБ) връчиха премиите "Икономика на ярко ".

Наградите са първото по рода си самопризнание за достиженията в битката с неофициалната стопанска система в България. Събитието разпространява измежду обществото както приноса на българските бизнесмени, предприемачи и политици за подобряването и развиването на бизнес средата, по този начин и положителните практики за ограничение и предварителна защита на сивата стопанска система.

Целта на състезанието е да открои стимулиращи образци за триумфи в битката с неофициалната стопанска система и да награди водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивия бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР