Тази седмица се проведе най-голямата стачка от десетилетия в държаватаСтачна

...
Тази седмица се проведе най-голямата стачка от десетилетия в държаватаСтачна
Коментари Харесай

Забраниха правото на протест на определени групи във Великобритания

Тази седмица се организира най-голямата стачка от десетилетия в страната

Стачна вълна във Англия. Исканията за по-високи заплати обгръщат от ден на ден браншове, което принуди английският парламент да одобри законодателство, ограничаващо правото на митинг на някои хора, предава

Тази седмица се организира най-голямата стачка от десетилетия във Англия. Над половин милион души стопираха работа в сряда. Стотици шестваха към постройката на държавното управление с искане заплатите им да бъдат увеличени най-малко с 10%, с цел да бъде обезщетена рекордната за последните 40 година инфлация. Най-високата оферта на държавното управление към протестиращите за актуализация на приходите им обаче е на половина по-малка, което значи, че възможностите за скорошно съгласие са минимални. Успоредно с това и в нови браншове започват митинги, което насочва страната към протестен локдаун.

„ Вече става тежко и мъчно за живеене във Англия, защото много браншове стачкуват – медицински сестри, учители. Наскоро имаше случай в парка и чакахме повече от час и половина за кола за спешна помощ ”, разяснява Милена Венциславова.

Точно зачестяването на такива случаи беше употребявано като претекст за ново законодателство, което на процедура ограничи недоволството за да подсигурява, че до момента в който секторът стачкува, ще има кой и да работи. Има и условията учебните заведения да предизвестяват родителите по-рано по кое време имат намерение да стачкуват, с цел да могат да провеждат грижата за децата си.

Скъпа се оказва и храната. Проучване сподели, че 49% от фамилии в Англия нямат пари, с цел да си напазаруват, даже артикули от първа нужда. Това принуди някои от стачкуващите учебни заведения да отворят за час, с цел да могат най-бедните деца да получат полагащия им се безвъзмезден обяд.

„ Исканията за по-високи заплати са изцяло оправдани, защото всеки ден всичко се повишава. Успоредно с това е доста мъчно да си намериш добре платена работа. Една другарка от България неотдавна ми сподели, че желае да пристигна да живее тук със фамилията си. Аз обаче я посъветвах да не го прави сега, тъй като би било мъчно да си намерят добре платена работа ”, уточни Венциславова.

Прогнозите на МВФ са, че Англия единствена от богатите страни няма да може да реализира стопански напредък през тази година, което значи, че сензитивно увеличение на заплатите скоро няма да има и стачките ще продължат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР