Тази седмица предстоят разговори за техническата помощ, която България ще

...
Тази седмица предстоят разговори за техническата помощ, която България ще
Коментари Харесай

Демерджиев: Борбата с нелегалната миграция трябва да е национален приоритет

Тази седмица предстоят диалози за техническата помощ, която България ще получи от Европейската комисия за защитата на границата. Това разгласи пред публицисти във Варна служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той настоя всички институции в България да са дейни в решаването на казуса, обвързван с трафика на мигранти и защитата по границата. По думите му битката с незаконната миграция би трябвало да се трансформира в народен приоритет.

Демерджиев акцентира, че се чакат полицейски акции както по линия на изборите, по този начин и по линия на каналджийството.

Опазването на границата би трябвало да е приоритет на всички институции в България, освен на Министерство на вътрешните работи, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му сега страната ни има невиждана поддръжка от Европейската комисия.

Демерджиев регистрира, че са били построени десетки контролно-пропускателни пунктове.

По думите му полицейските акции няма да спрат.

Според Демерджиев наказванията за каналджийство сигурно би трябвало да бъдат изменени през Наказателно-процесуалния кодекс.

По отношение на битовата престъпност, министърът разяснява, че единственият метод за оправянето с нея, е наличието на полицията покрай хората.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР