Тази седмица правим информационна кампания, а от следващата започва дистрибуцията

...
Тази седмица правим информационна кампания, а от следващата започва дистрибуцията
Коментари Харесай

Румъния ще раздава йодни таблетки на хората. Било превантивно

" Тази седмица вършим осведомителна акция, а от идната стартира дистрибуцията към всички, на които им се поставя, по принцип това е популацията до 40 години ", съобщи Рафила на конференция. Той изясни нуждата от даването на тези таблетки, като загатна въоръжения спор в Украйна, само че и " груповата памет " за нуклеарния случай в Чернобил през 1986.

" Вие виждате, че директно до границите на Румъния се развихря един въоръжен спор от огромен мащаб. Очевидно съществува и групова памет за случая, който стана през 1986 година на територията на Украйна и е обикновено здравните управляващи да реагират бързо и да намерят решение за всевъзможен случай, който би могъл да възникне в тази нуклеарна зона ", съобщи здравният министър.

" Без да обезпокояваме по какъвто и да е метод хората - няма за какво да вършим това, би трябвало обаче да доставим на популацията един от детайлите, които понижават резултата от един вероятен случай - дублирам, не евентуален, а вероятен ", добави Рафила.

Той съобщи, че таблетките калиев йодид би трябвало да бъдат разполагаем на популацията, само че още веднъж посочи, че те би трябвало да се одобряват единствено по рекомендация на здравните управляващи, ако възникне подобен случай.

В събота министърът съобщи, че дистрибуцията на таблетките може да отнеме две-три седмици, като означи, че " приказваме за няколко милиона фамилии ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР