Тази седмица на двудневно посещение у нас беше помощник държавния

...
Тази седмица на двудневно посещение у нас беше помощник държавния
Коментари Харесай

Поптодорова: Беше ми важно да чуя Катрин Донфрид по казуса около Северна Македония

Тази седмица на двудневно посещаване у нас беше асистент държавния секретар на Съединените щати Катрин Донфрид. Какво се крие зад визитата ѝ разяснява в „ Офанзива “ по NOVA NEWS някогашния ни дипломат във Вашингтон Елена Поптодорова, която е и вицепрезидент на Атлантическия клуб.

„ Смятам, че визитата е част от поредицата визити, които имахме от Съединени американски щати. Познавам Катрин Донфрид във всички нейни политически превъплъщения. Радвам се, че имахме добра опция да се забележим в четвъртък след срещите и да поговорим. Радвам се, че тя заема тази основна позиция в държавния департамент. Тя се е видяла с всички политически партии без „ Възраждане”. Беше ми най-важно да чуя по какъв начин тя е възприела проблема към Северна Македония”, изясни Поптодорова.

По думите ѝ „ има трайна наклонност, даже да става дума за чисто европейски въпрос, постоянно да се препраща отговорност и към САЩ”.

На въпрос какво вижда оттатък апела на премиера за привикване на КСНС, тя сподели следното: „ Ако е единствено препотвърждаване на позицията, свикването му би било безсмислено, с изключение на, в случай че няма някакви съответни съображения, развития, договорености в двустранните диалози сред двете страни”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР