Тази седмица конфликтът между Киев и Москва достигна нов етап,

...
Тази седмица конфликтът между Киев и Москва достигна нов етап,
Коментари Харесай

Какво празнуват на Червения площад в Москва? Смъртта и хегемонията?

Тази седмица спорът сред Киев и Москва доближи нов стадий, откакто в четири следени от съветските войски района - Запорожие, Херсон, ЛНР и ДНР, армията на Кремъл разгласи провеждането на проведен за дни референдум за присъединение към Руската федерация. Още преди да е завършил, интернационалната общественост (и Украйна) разгласи, че няма да признае резултатите от националните “допитвания ”, за които през цялото време се спекулираше, че ще са в поддръжка на възможна анексия. 

 

Тези референдуми се случиха на фона на оповестена в Русия частична военна готовност - сякаш самопризнание, че “специалната военна интервенция ” на Москва не е тъкмо това, което приказват по държавната телевизия, а това, което е - война. Само че в Кремъл не престават да отхвърлят, че става дума за нещо сходно. И до момента в който повиквателни за фронта валят до 300 хиляди души, още десетки хиляди се пробваха да избягат от родната си Русия, тъй като войната почука на вратата им. Според изказванията скрита точка в президентския декрет за мобилизацията разрешава готовност на 1 милион души, измежду които и такива, които не дават отговор на изискванията за наборна работа - в това число възрастни, заболели и студенти. 

 

Вчера Русия публично разгласи, че признава резултатите от референдумите и по волята на народа в ЛНР, ДНР, Запорожка и Херсонска области, ще анексира тези територии. Напук на интернационалното право, само че поради “правото на тези нации да се самоопределят ”, сподели през днешния ден Владимир Путин. И публично подписа указа за превръщането на украинските жители на тези четири района в руснаци. Защото били такива. И щели да останат такива. И всеки опит на Киев да си върне земите щял да се третира като акт на експанзия, отговорът на който съгласно доктрината на Русия ще включва целия боеприпас, в това число и нуклеарни оръжия. 

 

На този декор на Червения площад сега честват. Не знам какво. Може би и те не знаят тъкмо. Защото зад всички тези обстоятелства, изброени нагоре, стои кръвта на два народа, страха на милиони и редица рецесии, с които целия свят се пробва да се оправи. 

 

Въпреки всичко тълпи от хора се събират в сърцето на Москва, носят съветски флагове, а някои даже признака на нашествието на Кремъл - Z.

 

На сцената излезе и самия Путин, а дружно с него още лица от политическия хайлайф на Кремъл. Всички изпяха националния химн с някакъв ентусиазъм на горделивост. От какво? Концертът беше излъчен онлайн по държавната телевизия.

 

" Русия освен отваря вратата за нашите братя и сестри, само че също по този начин отваря сърцето си за тях. Добре пристигнали вкъщи “, сподели Путин, употребявайки къса тирада, с цел да повтори предходни изказвания, направени от него, с цел да оправдае нашествието в Украйна. 

 

Гледам и недоумявам - по какъв начин и за какво целият свят се трансформира в пленник на един мъж с костюм, голямо его и фикс идея за великолепие. И по какъв начин и за какво у нас продължава да има хора, които считат това за обикновено?

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР