Тази седмица Голямото жури“ започва с новина - Издателят Манол

...
Тази седмица Голямото жури“ започва с новина - Издателят Манол
Коментари Харесай

Бимбалов по Дарик: Отглеждаме поколения, които се възпитават като ксенофоби

Тази седмица „ Голямото жури “ стартира с вест -

Издателят Манол Пенков изясни в " Кой приказва " по Дарик, че предлагането следва да бъде гласувано в локалния парламент. " Стававъпрос за имота на белодробна дробница, среща се в покрайните на Пловдив, беше възложен през март, където украинските бежанци откриха положителни условия “, описа той.

По думите му за това украинците да бъдат приютени там съдействаукраинката Наталия. „ Сградата е голяма, тя 5 хил.кв.м, с старания на украинците и часове труд и помощта на общинатасе ремонтира покривът, водната канализация, бяха поставени ламинати, нова дограма. Украинците откриха компания, която на половин цена им предоставичисто нова дограма, във всяка стая има двуетажни кревати, нови бани, перални, тоалетни “, изясни още Пенков.

По негова информация сега там живят 148 индивида, от тях 52 деца, а постройката има потенциал за 200 души.„ Причината Пловдив да е оазис е тъкмо това, сега от цялата страна прииждат хора. В момента тези, които влизат в страната, ги пращат в Елхово, само че там е като концлагер. Държавата отхвърли да се даде второтакова място като в Пловдив. От през днешния ден за на следващия ден може мястото да бъде обещано на общински вложител... Това е план за 30 години напред, а искаш да го придвижиш за 2 дни и половина “, възмути се Манол Пенков.

„ Много ми харесва, че като се случи някакъв проблем - хората са дейни и отиват и стартират да ровят и се активизират. Обръщам се към всички да поддържат митинга “, сподели изпълнителнителниятдиректор наБългарски център за нестопанско право Надя Шабани.

Според нея към този момент никойне прави в света болница в остаряла постройка, а това е срещу всички практики. „ Второ, освен е неетично в последния миг да се опиташ да пробуташ такова решение, тъй като такива капиталови планове следва да бъдат обществено разисквани и то да имат аргументиран разбор. Не би трябвало да има подозрения каква е мотивацията на кмета в тази ситуация “, разяснява още тя.

От друга страна, Шабани счита, че се вижда, че българите са положителни, активизират се ис персонални старания вземат решение проблемите с бежанците.

„ От години е ясно, че страната не желае бежанци, прави всичко допустимо да ги разкара, само че най-лошото е, че се употребява тази тематика да се опълчват хората ", сподели тя. Според нея да се твърди, че не може да се отвори нова болница, тъй като хората са там, е „ операция, която разделя обществото. “

Рекламният специалист Радослав Бимбалов призна, че катопловдивчанин сесрамува от обстановката. „ За страдание, тази борба е доста огромна, припомням си по какъв начин последните седмици медии осведомиха за грабеж с автомобил с украинска регистрация, след това се разбра, че бил откраднат, само че това, че е с украинска регистрация остава. Това се натъртва, това е целенасочена агитация, цели талази от хора са научени да ненавиждат, отглеждаме генерации, които се възпитаваткато ксенофоби. “

По думите му ние гледамена бежанците като на бизнес.„ Имаорганизирани цели корпорации, незаконни групи, в които вземат участие локалните управляващи. Затова не ни одобриха и в Шенген -имаме една доста добра скица, да търгуваме с тази плът “, съобщи Бимбалов.

„ В началото в действителност си мислех, че става въпрос занекадърност, само че към този момент съм безспорна уверена, че това е целенасочена акция по отношение на украинските бежанци. Нека не забравяме, че България получава големи средства от Европейски Съюз да се грижи за тях, дано не забравяме, че огромна част от тези средства бяха ориентирани за други цели “, акцентира основният редактор на вестник „ Сега “ Теодора Пеева.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР