Тази седмица Facebook и Instagram обявиха старта в България на

...
Тази седмица Facebook и Instagram обявиха старта в България на
Коментари Харесай

Instagram пусна Reels в България. Конкурира се с TikTok

Тази седмица Фейсбук и Instagram оповестиха старта в България на функционалността Music в двете платформи и на Reels в Instagram. Функционалността Reels, която към този момент е задействана за българските сметки, e напълно нов метод, по който потребителите могат да основават наличие във формата на къси и занимателни видеа в Instagram, както и да откриват и гледат такива. Тя е и част от напъните на обществената платформа да се състезава за вниманието на младата публика в конкурентното китайско приложение TikTok.

Какво е Instagram Reels?

Фейсбук и Instagram работят със основатели на наличие и музика от целия свят, с цел да оказват помощ на хората да споделят по какъв начин се усещат посредством музика и видеа във всички платформи, част от фамилията на Фейсбук.

Reels прави допустимо снимането и редакцията на до 30-секундно видео с аудио, специфични резултати и редица изобретателни детайли. Потребителите могат да го споделят с почитателите си в своя фийд, а тези с обществени сметки могат да го създадат налично за всички в платформата посредством новия основан за задачата Reels таб.

Как се използваs?

Потребителите в България могат да открият Reels функционалността като употребяват своята Instagram камера. Активирайки я, ще може да бъде сниман клип непосредствено посредством платформата или да се редактира снимано към този момент видео на телефона посредством изобретателните благоприятни условия, които предлага Reels. Сред тях са:
Audio (aудио) – изберете ария от музикалната библиотека на Instagram или използвайте ваша истинска музика, като просто запишете Reels клипче с нея. Когато споделите видео с ваше аудио, то ще бъде записано като такова и в случай че акаунтът ви е обществен, останалите консуматори също ще могат да основават Reels клипове с вашата музика посредством бутона Use Audio (използване на аудиото), който ще се появи автоматизирано. AR Effects (eфекти с добавена реалност) – изберете един от множеството резултати в галерията на Instagram, основани от платформата или от основатели на наличие от целия свят. Така ще можете да запишете голям брой клипове с разнообразни резултати. Timer & Countdown (таймер и каунтдаун) – можете също по този начин да активирате таймер, с цел да запишете още по-лесно вашия клип. Когато натиснете бутона за запис, на екрана ще се появи отброяване „ 3-2-1 “ преди да стартира записа с продължителността, която сте избрали. Align (подравняване) – подредете обектите от предходния си клип преди да запишете идващия, с цел да помогнете за основаване на по-незабележим и натурален преход сред фрагментите във видеата, в които сменяте своя тоалет или се включват ваши другари, да вземем за пример. Speed (скорост) – можете да забързате или забавите обособени елементи от видеото или аудиото. Това ще ви помогне да създадете така наречен slow motion фрагменти или да останете в такт с музиката. Touch-up (финални щрихи) – можете да добавите финални линии, като заглаждащ резултат (smoothing) към наличието си, както и да контролирате интензитета.
Функцията Music във Фейсбук и Instagram
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР