Тази седмица Европейският парламент гласува своята позиция по предстоящите преговори

...
Тази седмица Европейският парламент гласува своята позиция по предстоящите преговори
Коментари Харесай

Емил Радев: Европейските средства не трябва да се използват като механизъм за санкции

Тази седмица Европейският парламент гласоподава своята позиция по идните договаряния за новата Многогодишна финансова рамка на Съюза, която ще обхване интервала 2021-2017 година

Според българския евродепутат Емил Радев Многогодишната финансова рамка е извънредно значима, тъй като тя обезпечава финансиране и подкрепя развиването на районите, основаването на хиляди дребни и междинни предприятия, икономическия напредък, както и сигурността и защитата на външните европейски граници. В рамките на полемиката Радев приветства позицията на Европейския парламент за увеличение на средствата по кохезионната политика, земеделие, пътна и железопътна инфраструктура, както и за миграция и отбрана на границите.

„ В същото време обаче бих желал да предупредя против избрани опити за обвързване на европейския бюджет с рамка за господство на закона, изключително в случай че тя е разширена да включва народна власт и съществени права, в случай че няма съответни критерии за разбор и оценка на обвързаността на дадени нарушавания с изразходването на европейските средства “, изложи позицията си българският евродепутат. Според него е извънредно значимо ограниченията, които биват предприемани в тази тенденция, да са позовани на европейските основополагащи контракти, а не да съставляват санкционен механизъм въз основата на политически пристрастия и да стопират даването на европейско финансиране за елементарните хора, които имат най-голяма потребност от фондовете.

За информация - към 94% от бюджета на Европейски Съюз отива точно за жителите, районите, градовете, земеделците и предприятията, като едвам 6% от тези средства се разходват за административните разноски на Съюза.

„ На мнение съм, че предлагането на Европейската комисия за краткотрайно прекъсване на европейските средства в резултат на нарушавания на върховенството на закона трябваше да бъде по-добре оценено, с предхождащо изследване на вероятния резултат върху крайните бенефициенти и по-силно правно съображение “, заключи своята теза Радев.

Очаква се преди европейските избори напролет на 2019 година постигането на положително съглашение по отношение на новата рамка на бюджета за идващият програмен интервал, предадоха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР