Тази седмица енергетиката отстъпи място на политическите страсти и предизборната

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Колко независима е България от русия газ, фирми залагат на солари за собствен ток

Тази седмица енергетиката отстъпи място на политическите пристрастености и предизборната акция. Въпреки това министър председателят Бойко Борисов съумя да вмъкне бранша в горещата тематика по два метода:

Първо като разгласи, че България към този момент е 100% енергийно самостоятелна -.

И второ - като. Причината за това е, че газът и Борисов не желае това да стане тъкмо преди изборите.
Ако не бъде избрана цена на газа от 1 април, действително няма да има настояща цена, по която " Булгаргаз " да фактурира доставите. Фотограф: Юлия Лазарова
Възможно е по същата причина да бъдат забавени и резултатите от състезанията за новите шефове на държавните енергийни сдружения. По проект те би трябвало да бъдат оповестени към 1-2 април, само че защото става дума за най-вече партийни фрагменти на ГЕРБ, които няма да могат да бъдат заменени в идващите три години (колко са мандатите им) е допустимо решението да бъде оповестено след 4 април.
Валентин Николов от ГЕРБ е най-вероятният нов шеф на Българският енергиен холдинг. Фотограф: Надежда Чипева
На този декор бизнесът продължава да влага в лични ВЕИ и да замества огромна част от потреблението на ток от мрежата. Машиностроителният цех " ЗММ Нова Загора ", част от " Индустриален холдинг България ". " Соларният парк ще покрива до 90% от потребностите от електрическа енергия на предприятието. Проектът е предпочитан за компанията, който освен взема решение казуса с непредвидимите разноски за ток, а и дава принос в зелената политика и бъдещето на планетата ", споделят от сдружението.
Покривните слънчеви съоръжения към този момент са всеобща процедура за бизнеса, защото икономисват разноски. Фотограф: Надежда Чипева
Търговецът на горива " Булмаркет ДМ ", в чиято група влиза най-големият производител на биогорива в страната - " Астра биоплант ",. Чрез обвързваното сдружение " Ел Ен Джи системи ", което купи мощностите на банкрутиралата " Полисан " в Русе, компанията ще дестилира масла от черупки на кашу, като полученият артикул ще се продава за преправка до второ потомство биодизел. Ако сте пропуснали:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР