Тази седмица, две големи компании, осигуряващи мрежи за зареждане на

...
Тази седмица, две големи компании, осигуряващи мрежи за зареждане на
Коментари Харесай

Консорциум създава паневропейска мрежа за зареждане на електроавтомобили

Тази седмица, две огромни компании, осигуряващи мрежи за зареждане на електрически автомобили оповестиха, че сплотяват сили за основаването на една обща европейска мрежа от станции , която да обхване територията на континента.

Става дума за Allego , основатели на мрежа от станции за ултра-бързо зареждане на електрически коли и Fortum , финска енергийна компания, ръководеща сходни станции на разнообразни места в Европа. Анонсът за съглашението пристигна от естонската столица Талин, където се организира проведена от Европейската комисия конференция Connecting Europe Conference, където двете компании сложиха подписите си под общ документ.

„ Целта е европейските градски зони и компании с мултикултурно наличие да могат да оферират в бъдеще услуги на жителите, гостите и чиновниците си. Двете компании имат желанието да основат пан-европейска мрежа за зареждане на електроавтомобили в градските зони и по автомагистралите “, оповестиха двете компании.

„ Настоящата картина на този пазар в Европа е мощно фрагментиран. Трансграничната подвижност и пътуването на дълги дистанции е компликация за ползващите електрически коли. С все по-силното нахлуване на електрическите автомобили, потребността от домашни благоприятни условия за зареждане, публични смарт станции и такива за ултра бързо зареждане, нараства. Чрез свързването ни с Fortum Charge & Drive ние може да предложим взаимни услуги в цяла Европа “, споделиха на собствен ред от Allego.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР