Тази седмица депутатите гласуваха може би най-важното и противоречиво решение

...
Тази седмица депутатите гласуваха може би най-важното и противоречиво решение
Коментари Харесай

Владимир Маринов: Единственият възможен вариант за решаване на проблема и за излизане от кризата е дипломатическият

Тази седмица депутатите гласоподаваха може би най-важното и спорно решение от началото на мандата си - военната помощ за Украйна. Бъдещето на обединението беше заложено точно на това гласоподаване.

Компромисният вид в последна сметка сплоти всички, даже опозицията. Против бяха единствено от „ Възраждане “ и трима депутати от ръководещите.

„ Аз съм съдружен сътрудник в парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и съм представител на АБВ. Ние през цялото време на по този начин наречената военна интервенция ясно декларирахме, че единственият вероятен вид за решение на казуса и за излизане от рецесията е дипломатическият. Не беше обяснено тъкмо в действителност ние даряваме, каквото и да е било - от кое място ще дойдат парите “, попита депутатът Владимир Маринов от „ Българска социалистическа партия за България “.

По думите му е 100% ясно, че България подарява нещо. „ Ремонтът ще е за сметка на държавния бюджет. Ясно е записано в решението. Едно ремонтирано военно оборудване и върнато назад в Украйна. Какво значи това? На процедура това е същата тази помощ. Аз не съм на контра, по-скоро съм удостоверил позицията си от първия ден. Присъства ли думата „ военна “ под каквато и да е форма - няма по какъв начин да поддържа такова решение “, уточни Маринов.

За Юрий Козлов от „ Продължаваме промяната “ националният интерес е по-голям от тяснопартийния. По думите му решението на Народното събрание за Украйна опонира на националния. „ Официалните социологически проучвания сочат, че над 70% от българския народ е против даването на военна помощ на Украйна и за опазване на неутралитет. Като част от него, аз ще ходя с народа си. За мен на първо място е България, по-късно партията. Това е мое персонално мнение и пазя него. Смятам, че по този начин е вярно. На всеки средноинтелигентен човек му е пределно ясно, че формулировката „ военнотехническа помощ “ включва безусловно всякаква военна помощ. Ние на процедура се въвличаме съвсем във война “, счита той.

Костадин Костадинов от „ Възраждане “, както и цялата партия, гласоподаваха против решението да има военнотехническа помощ за Украйна.

„ Защото 84% от българските жители, по думите на самия министър-председател, са срещу доставянето на оръжия и военна помощ за Украйна. Правителството ни разгласи война, ние просто приехме хвърленото предизвикателство. Ще я водим с всички вероятни средства. Властта не съставлява българския народ, а американското посолство “, съобщи ръководителят на „ Възраждане “.

Костадинов разяснява и тематиката със сваленото украинско знаме от постройката на Столичната община. „ Кой разрешава да се веят непознати знамена на български държавни институции. Знаете ли какво значи да се вее непознат байрак на българска държавна институции - значи, че страната е окупирана “, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР