Тази седмица Apple пусна дългоочаквания ъпдейт за мобилната си оперативна

...
Тази седмица Apple пусна дългоочаквания ъпдейт за мобилната си оперативна
Коментари Харесай

Какво ново носи iOS 11.3

Тази седмица Apple пусна дълго чакания ъпдейт за мобилната си оперативна система iOS 11.3 и с него пристигнаха някои много потребни и функционални усъвършенствания. Онези от нас, които към момента не са свалили пакета, могат да намерят ъпдейта в Settings > General > Software Update, само че е добре да се заредим с самообладание и да изтрием някои ненужни неща, тъй като iOS 11.3 "тежи " 2.18GB.

Батерия
Новият ъпдейт носи една от най-очакваните функционалности, която имат Apple преносимите компютри - знак за живота на батерията. След като избухна абсурдът с умишленото закъснение на iPhone смарт телефоните, в което батериите играеха значима роля, компанията наподобява се е наела да даде на потребителите си повече бистрота и надзор. Новата функционалност разрешава да забележим на какъв брой цикъла (пълно зареждане и изпразване) е батерията в телефона ни, като се смята, че батерията е добре да се смени, когато загуби 20% от потенциала си, което се случва при към 500 цикъла.

Аугментирана действителност
iOS 11.3 идва и с нова версия на ARKit, която разпознава отвесна среда (стени, порти и др.), вместо единствено хоризонтална, и се интегрира с двуизмерни изображения. Изображенията, виждани през камерата, ще са с 50% по-висока резолюция и ще печелят от "Auto-focus " функционалността на камерата.

Лични данни
В духа на зачестилите проблеми с персонални данни, iOS 11.3 разрешава да следим от близо по какъв начин и по кое време приложенията на Apple събират и употребяват персонална информация. Всеки път, когато употребяваме някое, изискващо достъп до персонални данни, ще се появява знак с две сини човечета, който ще осведоми какво се случва с данните ни.

Бизнес чат
Бизнес чатът е може би една от най-приятните новости в iOS, която разрешава да се свързваме с разнообразни бизнеси и институции непосредствено през iMessage. Идеята е да се улесни връзката сред клиентите и бизнеса, като в същото време ще може да заобикаляме дългите интервали, в които седим на слушалката и слушаме музика, до момента в който отсрещната страна отговори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР