Тази събота вечер в свещената за бойните спортове зала "Медисън

...
Тази събота вечер в свещената за бойните спортове зала "Медисън
Коментари Харесай

Промоутър на Ковалев: Сергей е готов за Бивол по всяко време

Тази събота вечер в свещената за бойните спортове зала "Медисън Суеър Гардън " в Ню Йорк ще се проведат две боксови срещи за трофеи в лека-тежка категория. Първо първенецът на Световната боксова асоциация (WBA) Дмитрий Бивол ще се изправи против наложителния кандидат Съливан Барера, а в главната среща за вечерта първенеца на Световната боксова организация (WBO) Сергей Ковалев ще пази колана си против Игро Михалкин.

Много почитатели на спорта се надяват, че двамата първенци ще се срещнат един против различен в най-близко бъдеще, в случай че завоюват идните си срещи, несъмнено.

"Знам че доста почитатели на спорта желаят да видят дуел сред Дмитрий Бивол и Сергей Ковалев. Истината е, че Ковалев е подготвен за сходна среща когато и да е, само че аз мисля, че Бивол се нуждае от известно време, с цел да се развие изцяло ", съобщи Кати Дува, която извършва ролята на промоутър и на двамата боксьори, защото и двамата са представлявани от промоутърската къща "Main Events ".

"Бивол към този момент има международна купа, само че идният му конкурент Барера в действителност ще бъде първият му по-сериозен тест, което значи, че за в този момент той има сериозна работа за извършване пред себе си. Когато пристигна времето и когато той е подготвен за среща с Ковалев, тогава ще създадем този дуел ", добави тя.

37-годишният Ковалев (31-2-1, 27 КО) завоюва за повторно купата на WBO на 25-ти ноември предходната година, откакто нокаутира във втория рунд украинеца Вячеслав Шабрански. Руснакът наподобява се завръща към най-хубавата си форма и продължава да възвръща кариерата си в резултат на двете следващи загуби от някогашния първенец в дивизията Андре Уорд.

27-годишният Бивол (12-0, 10 КО), родом от Киргистан, само че в този момент представяйки Русия, бързо се изкачва в боксовите ранглисти, откогато стана експерт през 2014-та година. Нокаутирайки 90%-та от своите съперници до в този момент, първенецът на WBO мина през четирима боксьори през 2017-та година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР