Тази събота пръстеновидно слънчево затъмнение с огнен пръстен“ ще направи

...
Тази събота пръстеновидно слънчево затъмнение с огнен пръстен“ ще направи
Коментари Харесай

Където облаците могат да разрушат гледката ви към затъмнението на „огнен пръстен“

Тази събота пръстеновидно слънчево затъмнение с „ огнен пръстен “ ще направи шоу от Орегон до Тексас – стига облаците да не скапват заниманието.

Луната не покрива 100% от слънцето при пръстеновидно слънчево затъмнение, както при цялостно слънчево затъмнение, само че вместо това разрешава малко светлина да надникне и да обгърне луната в по този начин наречения „ огнен пръстен “, прочут също като пръстеновидност.

Само стеснен кулоар от западната и централната част на Съединени американски щати ще може да изпита пръстена, когато луната ще скрие 90% от слънцето за няколко минути в събота сутринта.

Луната ще скрие слънцето в по-малка степен за останалата част от континенталната част на Съединените щати, създавайки отчасти затъмнение, тъй че метеорологичните условия ще бъдат основни при определянето дали ще можете да го видите със защитни очила там, където живеете.

Ето най-хубавите и най-лошите места, с цел да видите разгръщането на затъмнението въз основа на метеорологичните условия:

Прогноза за „ огнен пръстен “.

 eclipse облачна прогноза 10112023

Най-добрите условия за гледане евентуално са в елементи от Тексас, където слънцето ще бъде необятно публикувано.

В Сан Антонио, най-гъсто обитаемият град, в който може да се следи пръстеновидност, затъмнението ще доближи своя връх от 11:52 ч. CDT, ще доближи оптималното си покритие в 11:54 ч. и ще премине пика си до 11:56 ч. „ Огненият пръстен “ ” ще се вижда през тези няколко минути.

Няколко облака може да плуват в южната част на щата, само че няма да са задоволително необятно публикувани, с цел да закрият изцяло гледката.

Орегон няма да има подобен късмет; обилие от облаци и малко дъжд може да открадне шоуто. Буря ще се развие край тихоокеанското северозападно крайбрежие късно в петък вечерта и макар че ще остане в морето до събота, ще бъде задоволително близо, с цел да наруши шоуто.

Всеки дъжд е най-вероятно да вали в далечния западен Орегон и западен Вашингтон, само че облаците ще се разпространят доста по-навътре.

Облаците също могат да скапват гледката в елементи от Невада и Юта, само че може да има джобове и в двата щата, където да се разделят тъкмо в точния момент.

Възможни са високи облаци в Ню Мексико, само че може да се окажат задоволително тънки тук-там, с цел да не понижат изцяло видимостта.

Прогноза за отчасти затъмнение

Останалата част от централната и източната част на Съединени американски щати към момента може да види блок от отчасти затъмнение на всички места от 20% до 80% от слънцето.

Това е, в случай че облаците не бяха подобен проблем. Облаците ще блокират гледките в по-голямата част от Средния Запад и елементи от Изтока, защото системите от стихии засягат всеки район. Някои елементи на юг може да имат шанс, само че с толкоз необятно публикувана облачност ще има доста разочаровани наблюдаващи на затъмнения.

Всеки, който пропусне пръстеновидното слънчево затъмнение в събота, може да желае да направи проекти да влезе в пътя на първото цялостно слънчево затъмнение от 2017 година на 8 април 2024 година

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР