Тази пролет Samsung и AMD подновиха споразумението, според което южнокорейският

...
Тази пролет Samsung и AMD подновиха споразумението, според което южнокорейският
Коментари Харесай

Графичната архитектура AMD RDNA 2 намери приложение в SoC Exynos Auto V920 за автомобилите

Тази пролет Samsung и AMD възобновиха съглашението, съгласно което южнокорейският колос лицензира графичната архитектура RDNA за потребление в личните си еднокристални системи. Тя може да се срещне в SoC Samsung Exynos за другите пазарни сегменти, в това число и автомобилните. Един от тези артикули стана еднокристалната система Exynos Auto V920.

SoC Exynos Auto V920 е оборудван с 10 ядра ARM Cortex-A78AE, графично ядро ​​Xclipse, основано на 2-ро потомство RDNA-архитектура, LPDDR5 контролер и блок NPU, виновен за интервенциите за машинно образование. Отбелязва се още опцията за работа с шест екрана по едно и също време, усъвършенствана аудио-система, поддръжка на до 12 камери и разширени функционалности за сигурност. За производството на едночиповата система се употребява 5-nm технология. Плановете за потребление на SoC Samsung Exynos Auto V920 в своите коли бяха оповестени по-рано от Hyundai.

Нека прибавим още, че графичната архитектура от второ потомство RDNA към този момент се употребява в автомобилните информационно-развлекателни системи. В новата Tesla можете да намерите видео-ускорител, основан на ядрото Navi 23 (най-близкият аналог на Radeon RX 6600), чиято изчислителна мощ е задоволителна за пускане на актуалните видеоигри като Cyberpunk 2077. В края на предходната година, Steam стана наличен за някои електрически автомобили на Tesla.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР