Tази подборка на фотографии, които са се оказали последните за

...
Tази подборка на фотографии, които са се оказали последните за
Коментари Харесай

Снимки, които са се превърнали в последни за своите автори


Tази подборка на фотографии, които са се оказали последните за своите създатели сигурно ще ви развълнува.

Терористичният акт в Ню Йорк, 11 септември

Бил Гибарт умрял на 11 септември 2001 година Чувайки за самолетните офанзиви против Световния търговски център, той излязал на тичешком от вкъщи си с три фотоапарата. Бигърт снимал рухването на Южната кула и бил погубен от парчета от Северната.

 Шестдневната война 5 юни 1967 година, Израел

Пол Шутцер бил водещ фоторепортер на списание Life. През юни 1967 година той дошъл в Израел. Точно по времето когато египетският президент призовал да се хвърлят евреите в морето и да се унищожат като нация, а всички прилежащи арабски страни се подготвяли за цялостна готовност.

Шутцер бил смъртоносно прострелян в главата, до момента в който пътувал с камион с израелски бойци. А секунда по-късно в камиона попаднал снаряд. Тялото на фотографа и останките от фотоапарата били открити след един ден.

Изригването на вулкана Онтаке, 20 септември 2014 година, Япония

Японският вулкан се радва на огромна известност измежду начинаещите алпинисти. Когато почнал да изригва, по скатовете на Онтаке се изкачвали над 300 души. Част от тях сполучливо се спуснали. А фотографът Изуми Ногучи дружно с други алпинисти се пробвали да се скрият в алпинистки лагер.

Лагерът бил затрупан с облаци от парещ газ и камъни. Камерата се стопила, само че картата с апарата съумяла да се запази.

Гибелта на групата Дятлов, 1-2 февруари 1959 година, Съюз на съветските социалистически републики

Мистерията с ужасната покруса, която зародила в Северен Урал през 1959 година, към момента не е разкрита. На планинския проход, който в този момент носи името Дятлов, починала огромна група туристи – студенти от Уралския политехнически университет.

Какво ги е погубило? Съществуват голям брой версии от лавина и снежна стихия до тестване на секретни оръжия.

Най-интересната версия била развита през 2009 година, откакто се разкрил персоналния списък на един от прокурорите по делото. Особена популярност получила последната фотография на един от туристите – Юрий Кривонищенко. На размитата фотография могат да се видят движещи се в тъмното светли топки.

 Цунамито на 26 декември 2004 година, Тайланд

Съпрузите Книл от Канада честват Коледа в Тайланд, курорт Као Лак. На сутринта те отиват до плажа и стартират да снимат огромната вълна на хоризонта.

Това било вълна цунами, породена от земетресение в Индийския океан.Месец по-късно в Као Лак дошъл мисионерът Кристиан Пилет. Той намерил на плажа разрушен дигитален фотоапарат. По-късно той изпратил картата с паметта на децата на починалите.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР