Тази партизанска острастеност на дебата, стигнал до конфликт, на практика

...
Тази партизанска острастеност на дебата, стигнал до конфликт, на практика
Коментари Харесай

Минчев: С партизанска острастеност политиците режат клона, на който стоят

„ Тази партизанска острастеност на дебата, стигнал до спор, на процедура обезсмисля тезите и на двете страни. Защото едно от най-важните неща за демократичния развой е хората да имат вяра на процедурите, посредством които избират. Политиците режат клона, на който стоят “.

Това разяснява в „ Офанзива “ по Нова Нюз политологът Огнян Минчев.

„ Утре политиците ще изискат от същите хора да гласоподават и те ще ги попитат: „ Как да гласоподавам като слушах от вас, че нито единия, нито другия способ прави работа “, изясни тезата си анализаторът.

„ Гаранциите за качество на изборния развой са доста. Когато се приказва за изборни правила не трябва да се приказва кое е положително и кое – неприятно, а по какъв начин да се надградят гаранциите. Всеки един механизъм може да бъде задоволително добър ”, безапелационен е Минчев.

„ Предполагам, че има вид президентът да наложи несъгласие, само че той евентуално няма да рискува, тъй като това значи да вземе страна. Той вземаше страна, когато рейтингът му бе във напредък. В момента рейтингът му пада ”, предизвести той.

„ Преди избори не се трансформират изборните правила, в България се прави тъкмо противоположното ”, безапелационен бе политологът.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР