Тази нощ турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски

...
Тази нощ турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски
Коментари Харесай

Журналист: Реджеп Ердоган тази нощ няма да спи

" Тази нощ турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва няма да спи, а на 14 май (деня за вота за президент) ще бъде доста печален ".

Този коментар направи пред БНР журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай.

Събеседникът на медията изясни: Кандидатът за президент Мухарем Индже, който трябваше да се класира на трето място на изборите в неделя, отдръпна кандидатурата си, а социолозите му даваха от 2% до 5%, а някои и 6%. Дори половината от тези проценти да бъдат трансферирани към издигнатия от опозицията претендент Кемал Калъчдароглу, тази нощ Ердоган няма да може да заспи от случилото се.  

По думите на журналиста работата върви към тържество на светската страна и на парламентарната народна власт.

Андай сподели още, че на 14 май надали ще има балотаж.

  " Ние не знаем какво се върти в главата на Ердоган. Той проект Б няма. Не може да си показа какво би правил като разследван, като съпротива, като малцинство в Меджлиса ", уточни Илхан Андай и напомни, че преди дни вътрешният министър Сюлейман Сойлу е споделил, че възможна победа на Калъчдароглу на 14 май би означавало държавен прелом

" В Турция политиците нямат изпуснати току-тъй думи. Очаквам всичко в Турция, откакто Ердоган няма проект Б, при който да отстъпи ", добави журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР