Тази нощ на 90-годишна възраст е починал бившият секретар на

...
Тази нощ на 90-годишна възраст е починал бившият секретар на
Коментари Харесай

Почина бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов

Тази нощ на 90-годишна възраст е умрял някогашният секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов. Тъжната новина заяви във Facebook синът му проф. Михаил Мирчев.

"Уважаеми скравенци, довечера нашият Татко Проф. Стоян Михайлов си отиде. Спокойно и безшумно, след един прелестен безоблачен ден. Бе обкръжен с доста внимание и обич освен от околните си, само че и от доста от Вас. Утре в дома ни, заповядайте, да се сбогувате с него. Мир на душата му ", написа проф. Мирчев.

Проф. Стоян Михайлов е главен критик на Тодор Живков преди 10 ноември 1989 година Той е един от основателите на българската социология. Баща е на социолога проф. Михаил Мирчев и дядо на депутата от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев.

Роден е в село Скравена, Софийско, на 6 октомври 1930 година Завършил е философия в СУ "Св. Климент Охридски ". По-късно е помощник по философия във ВИИ "Карл Маркс ", помощник е на Института по философия. От 1968 година работи в Института по социология на Българска академия на науките. Директор му е от 1973 до 1976 година Създател и някогашен основен редактор на сп. "Социологически проблеми ". Професор в Българска академия на науките, професор в СУ "Св. Климент Охридски ", член-кореспондент на Българска академия на науките.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР