Тази нощ 10 български граждани са излетели от летището в

...
Тази нощ 10 български граждани са излетели от летището в
Коментари Харесай

10 българи успяха да напуснат Южна Африка и се прибират у дома

Тази нощ 10 български жители са изхвърчали от летището в Йоханесбург.

Сънародниците ни са се свързали с посолството ни в република Южна Африка с молба за подпомагане за връщането им у нас. Те бяха блокирани поради рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с новия вид на COVID-19 Омикрон. Полетите на сънародниците към дома бяха анулирани.

Те летят до Букурещ. Става дума за репатриращ полет на румънското държавно управление, което общително предложи на останалите държави-членки на Европейски Съюз техни жители, които се намират в сходно състояние в Южна Африка, да се възползват от този полет. Създадена е организация с посолството ни в Букурещ да бъдат посрещнати там и да бъдат извозени до Русе ", съобщи прад Нова Деница Велчева, завеждащ Консулската работа на България в Претория.

" В събота и неделя, когато самолетните компании всеобщо започнаха да анулират полети, със посолството се свързаха към 20 български жители, които са най-вече краткосрочно пребиваващи в страната ", сподели тя.

" Една част от останалите българи са си намерили полети за по-късни дати, а други избират да изчакат нормализиране на ситуацията ", добави Велчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР