Тази неделя преминаваме към лятното часово време. Смяната на стрелките

...
Тази неделя преминаваме към лятното часово време. Смяната на стрелките
Коментари Харесай

Местим часовника с час напред тази неделя

Тази неделя прекосяваме към лятното часово време. Смяната на стрелките по традиция става в 03:00 ч. в последната неделя на март. Така, на 26 март ще преместим часовника с един час напред, оповестяват от Българския институт по метрология. 

От 1997 година лятното часово време в България се вкарва в 03:00 ч. в последната неделя на март, а връщането към астрономическото време става в 04:00 ч. през последната неделя на октомври. В международен мащаб лятното часово време не се практикува в 169 страни от 195, предава Българска телеграфна агенция. 

На 12 септември 2018 година Европейската комисия публикува законодателно предложение за преустановяване на промяната на времето в Европейски Съюз. Според изследване на Комисията, извършено в интервала от 4 юли до 16 август 2018 година и в което вземат участие 4,6 млн. души от страните членки, 84% от запитаните дават отговор, че  искат да се приключи промяната на часовото време поради  множеството отрицателни резултати върху здравето и държанието на хората, вследствие нарушаването на биологичния им темп. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР