Тази най-висша трибуна бе използвана по непристоен начин за постигане

...
Тази най-висша трибуна бе използвана по непристоен начин за постигане
Коментари Харесай

Мирослав Иванов за отиващия си парламент: Тази трибуна бе използвана непристойно

" Тази най-висша естрада бе употребена по неприличен метод за реализиране на политически цели. Поведение, което смятам, че опонира на правилата на парламентаризма. "

„ Българското общество има потребност от сигурност, успокоение и непоклатимост. Българското общество заслужава да живее в една по-добра България. Вярвам, че всеки от нас ще се поучи от грешките си. Призовавам да сме по-разумни, по-самокритични, по-отговорни и по-честни към себе си, сътрудниците си и към нашите сънародници, без значение дали те се намират в страната, или в чужбина. “

Това съобщи в последния ден от работата на 47-ото Народно заседание изпълняващият длъжността ръководител Мирослав Иванов ( " Продължаваме промяната " ).

78 закона е приел отиващият си парламент. Отговорено е на 2478 въпроса на изпълнителната власт и са извършени 101 часа и 7 минути парламентарен надзор.

Работата на депутатите приключи с заявления от парламентарните групи. На трибуната не се качиха само представители на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

" Кризата стартира, когато под юмрука обявихте война на ГЕРБ и обявихте, че ще я изчегъртате. Преживяхме всичко: омразата, внушенията, арестите ", сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Ние от " ИТН " в никакъв случай не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица на властта. Познали както измяната, по този начин и минали през катарзиса на лоялността, ние се насочваме по-пречистени и по-мъдри от всеки път към идващото политическо предизвикателство ", съобщи депутатът от партията на Слави Трифонов Пламен Николов.

Христо Иванов от " Демократична България " регистрира като неточност обстоятелството, че опозиционните партии са получили едва посланичество в парламентарните комисии.

" Отиваме на тези избори с следващите клишета или можем да се опитаме да са малко по-различни. Ако желаеме това, би трябвало да се попитаме по какъв начин да излезем от тази серпантина. Защото има задоволително други рецесии, които ни връхлетяха. Не сполучихме да удържим този парламент. Нека опитаме да си отговорим по какъв начин ще се ръководи републиката и какво ръководство ще има ", сподели Христо Иванов.

Според водача на " Възраждане " Костадин Костадинов " остарелият ГЕРБ е бил сменен с нов ГЕРБ ".

От 1 август депутатите излизат във почивка. Очаква се указът на президента за разпускането и на това Народно заседание.

47-ото Народно заседание ще се запомни и с неприлични жестове и безсрамен език. То се задържа едвам осем месеца. От първия му звънец на 1 декември 2021 година в него имаше много спречквания и непрестанни кавги.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР