Тази малка точка на картата на света не винаги е

...
Тази малка точка на картата на света не винаги е
Коментари Харесай

Как се живее в най-богатата страна в света, където половината от жителите са имигранти

Тази дребна точка на картата на света не постоянно е лесна за намиране, тъй като намиращата се там страна е по-малка от множеството огромни градове с повърхност от 2 586 кв. километра. Можете да я обиколите с кола единствено за час, можете да я обиколите и пешком и да видите доста локални забележителности за един ден. Но с цел да опознаете живота на Люксембург и да изпитате всички прелести на това приказно място, ще ви би трябвало доста повече време. Тук не спираш да се удивяваш на чудесата и разбираш, че има място на земята, където всичко е основано за щастливия живот на индивида.
 Снимка 343144
Източник: iStock

Държава, която е по-малка от множеството огромни градове

Тази страна, израснала от античен палат, е претърпяла доста бедствия в историята си и безусловно е изковала триумфите си в тях. Тя освен съумя да резервира своята самостоятелност, само че и стана най-богатата страна в света, с най-високо равнище на Брутният вътрешен продукт на човек от популацията - над 113 000 $, една от най-високите минимални заплати в света и най-ниското равнище на безработица в Европа.

Причините за това са развитата стопанска система, удобната бизнес среда, надеждната банкова система и комфортният данъчен режим, основан да притегля задграничен капитал.

Люксембург е един от центровете на стоманодобивната промишленост и дом на централата на стоманодобивния колос ArcelorMittal, който ръководи заводи по целия свят. Списъкът с главните стопански браншове на Люксембург включва още обичайната и електронна търговия, връзки, осведомителни и биотехнологии, хотелиерски и туристически бизнес. Тази страна е основала първокласни условия с най-високо равнище на обслужване за туризъм и отдих за всеки усет.

С поданици от едвам 645 хиляди души, съвсем половината от популацията на тази страна са имигранти. В Люксембург живеят представители на 170 националности.

Има три публични езика: френски, немски и люксембургски. По предписание всички поданици на тази страна ги приказват, а учениците също по този начин учат и британски. За административни цели употребяваният език е най-вече френски.
 Снимка 367322
Източник: Wikipedia

Характерните черти на живота в дребната страна

Местните люксембургци водят много усамотен и обмислен метод на живот. Те не харесват шумни компании, нощни питейни заведения и казина, вярвайки, че всичко това е основано за туристи, които носят обилни приходи на страната. Тук не е признато да участвате в нощния живот на града.

Люксембургците имат приятелско отношение към чужденците, те постоянно са подготвени да оказват помощ - дават препоръки, описват за локалните забележителности. Но в това време те се държат много сдържано, без доста проявление на страсти. Като цяло локалните поданици на Люксембург основават усещане за хора, оттеглени от публичния живот, предпочитащи да поддържат връзка в стеснен кръг от родственици и няколко другари.

Най-често срещаното занимание измежду локалното население е винопроизводството и градинарството. Най-обсъжданите тематики тук са културните събития. Люксембургците обичат да приказват за класическа музика, изкуство, литература, спорт. Мотото на жителите на тази страна е " бъди това, което си " ; което безусловно значи - не се стремете да си придавате значителност, а просто се наслаждавайте на живота във вашата спокойна и удобна страна.

По-голямата част от популацията на страната са католици. Тук има доста високо равнище на благочестие; локалният люксембургец в никакъв случай не стартира хранене без молитва.

В Люксембург на практика няма престъпност, страната е на четвърто място в света по сигурност на живота. Това не е изненадващо за страна, в която жителите не би трябвало да броят всяка стотинка, с цел да водят обмислен метод на живот на разцвет.

Градският превоз в Люксембург е безвъзмезден, само че малко хора го употребяват - всеки гражданин на страната има персонален автомобил, а от време на време и повече от един, до момента в който цените на бензина тук са много ниски за европейските стандарти. Много поданици на прилежащи страни идват в Люксембург, с цел да заредят колите си.

Люксембургците също нямат проблеми с жилищния въпрос - всеки гражданин на страната може да закупи неподвижен парцел. Според статистиката на всеки гражданин на Люксембург се падат по три стаи.

Средната дълготрайност на живота в Люксембург също е една от най-високите в света - 82 години.
 Снимка 469182
Източник: iStock

Лозя, винени фонтани и ресторант с най-голямата в света винена листа

Люксембургската винена промишленост, несъмнено, не може да се похвали с мащаба си заради лимитираната територия на страната, само че може да се гордее с качеството си. В Европа я назовават ​​ " скритият драгоценен камък " на страната.

Територията на страната се състои от хълмисти хълмове и равнини, забележителна част от които е заета от лозя. Те се простират основно по поречието на река Мозел, осигурявайки развъждането на най-хубавите сортове грозде и производството на фамозните мозелски пенливи виновност. Люксембург също създава няколко висококачествени марки бира.

Около 70% от люксембургските виновност се употребяват на вътрешния пазар, останалото се изнася. Люксембург има най-голямата централизация в света на заведения за хранене със звезда Мишлен, където можете да опитате известни марки вино и бира. Тук има и международен рекордьор - ресторант Chiggeri, чиято винена листа е най-голямата измежду всички заведения за хранене на планетата. Към момента на влизане в Книгата на върховете на Гинес менюто му включваше 1746 виновност.

Виното, създадено в страната, е източник на горделивост за люксембургците, доста празници, надпревари и фестивали са отдадени на него. Всяка първа неделя на септември в дребния град Schwebsange се организира фестивал на виното. Тук провеждат танци и песни, избират кралицата на виновността и пускат същински шадраван от вино, който е наличен за всички.

Люксембург е прочут и със своята кухня, която се основава на обичайни ястия: свински салами, пушен свински врат с фасул, зеленчукова яхния със заешко месо и картофи и бобена чорба с бекон.
 Снимка 518353
Източник: iStock

Забележителности на Люксембург и странното изкуство по улиците на града

Основната атракция на Люксембург и неговата " визитна картичка " е Дворецът на великите херцози. Този архитектурен драгоценен камък е издигнат в испанския възрожденски жанр, само че за жалост не всички негови полезности са оживели до наши дни. Днес това е формалната резиденция на президента и място за публични срещи и церемонии.

Освен това в Люксембург има доста старинни крепости, които са непокътнати от антични времена. Повечето от тях са отворени за гости и са живи очевидци на историята. Една от известните забележителности на града е катедралата Нотр Дам на Люксембург, издигната през 17 век, в която са заровени някогашните велики херцози на Люксембург.

В допълнение към класическата древност, актуалното изкуство е необятно показано в Люксембург. Има доста изложения, галерии и улични изложения, от време на време странни и неразбираеми, като монументалните статуи на Хавиер Марин, инсталирани по улиците на града, които съставляват пръстени с фрагменти от човешки тела, или уличната апаратура на британеца Тони Краг, изобразяващи променливостта на формите под въздействието на торнадо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР