Тази ледена епоха, която беше около 3-4 години с последните

...
Тази ледена епоха, която беше около 3-4 години с последните
Коментари Харесай

Синдикатите на МВР: Промени в МВР са необосновани, в момента имаме ръководител

" Тази ледена ера, която беше към 3-4 години с последните министри, да не изброявам имена, във връзка с обществения разговор, не беше от изгода за никого. Когато ти не можеш да разговаряш със личните си чиновници, ти не можеш да бъдеш одобряван като началник, сега имаме началник ". 

Това сподели ръководителят на УС на СФСМВР Илия Кузманов след срещата на синдикални организации в Министерство на вътрешните работи с номинирания за длъжностен министър председател Димитър Главчев, съобщи кореспондент на " Фокус ".  СФСМВР има за членове 12 хиляди чиновници на министерство. 

" Според нас промени в Министерство на вътрешните работи сега са голословни и го обосноваваме не политически, а на практика. Всяка такава смяна, а те в последните 4 години станаха ужасно доста, изстискват до безконечност управителния запас и бих споделил, че самата система не може да възпроизвежда ръководители с тези темпове, които се предлага това от политиците. Това несъмнено е пагубно за Министерство на вътрешните работи. Стига да няма някакви основателни аргументи, каквито все още не виждам ".  

Срещата бе по самодейност на полицейските чиновници, а Главчев се отзова на поканата им. Тя стартира малко преди 16:00 часа в остарялата постройка на Народното събрание до патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". 

Кузманов удостовери, че по време на срещата не са обсъждани лични промени. 

" Г-н Главчев е подобен, какъвто го познавате - диалогичен, прям, спокоен. Ние сме споделили нашето мнение за положението на Министерство на вътрешните работи. Това извежда разумно мястото на министъра, в тази ситуация Калин Стоянов. В момента положението в Министерство на вътрешните работи е умерено ", увери той и благодари: " Преди всичко желаеме да благодарим на господин Главчев, тъй като за нас е извънредно събитие човек от неговия сан, номиниран за длъжностен министър председател да се запознае с нашето мнение по избрани тези в Министерство на вътрешните работи. Това е европейска процедура за всички наши сътрудници в Европа изключително за страните в Шенген, само че за нас се случи за жалост чак в този момент, 15 години след учредяването на синдиката ". 

Припомняме, че в неделя Управителният съвет на СФСМВР излезе с публична позиция, изказваща недоумението си от нападателната офанзива против Министерство на вътрешните работи и министъра на вътрешното ведомство във връзка провеждането на идните избори и пазаруването на гласове. Според тях такава " вербална война " уронва престижа на специалността, демотивира чиновниците, а даже може да докара и до вреди за жителите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР