Тази книга на Дейвид Браун е своеобразно разширение и допълнение

...
Тази книга на Дейвид Браун е своеобразно разширение и допълнение
Коментари Харесай

Най-великите съперничества, събрани в „Изкуството на бизнес войните“

Тази книга на Дейвид Браун е самобитно уголемение и допълнение на подкастите Business Warsи Business Wars Daily. Business Warsе с над 4 млн. консуматори месечно. Авторът е американски радиожурналист с над 30-годишен стаж, основател е на подкаста Business Wars, водещ на бизнес програмата Market place, която се излъчва по публичното радио в Съединени американски щати, отличена с влиятелната премията „ Пибоди “. Браун има доста оценки за репортажи и мнения, свързани с бизнеса, политиката и интернационалните връзки. Има и докторска степен по публицистика от Тексаския университет в Остин, и докторска степен по право от Юридическото учебно заведение във Вашингтон. Редовно разяснява въпроси, свързани с бизнеса и медиите и е чест посетител в разнообразни излъчвания на NPR и CNBC.

Въпросите, повдигнати в тази книга, са и в основата на 26-те истории за международни или по-малко известни компании по пътя им към триумфа. Докато ги споделя, създателят прави постоянно препратки към правилата и тактиките от трактата, трансформирал се в класика – „ Изкуството на войната “ на Сун Дзъ.

Сун Дзъ поучава, че „ ще победи този, който знае по кое време да се бори и по кое време – не “. В „ Изкуството на бизнес войните “ посредством историите Дейвид Браун ни показва актуалния вид на други възможности като попречване на спора, съюзяване, заплашване, заблуждаване, тъй като войната въпреки всичко си остава разхищаване на скъпи запаси. Не са подценени и тематики като илюзия, неистини и бойкот, а всяка глава в книгата е въодушевена тематично от „ Изкуството на войната “.

Димитрина Кюркчиева беседва в „ Артефир “ с редактора на книгата на Дейвид Браун „ Изкуството на бизнес войните “ – икономиста Димитър Събев. Чуйте звуковия файл.

Снимки – Книгомания
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР