Тази кампания се случи под знака на списъка Магнитски и

...
Тази кампания се случи под знака на списъка Магнитски и
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Кампанията мина под знака на Магнитски и мрачните прогнози за финансова катастрофа

Тази акция се случи под знака на листата " Магнитски " и по-късно тази тематика изчезна, което е изненадващо за мен. Проблемът е, че в случай че не се разнищи и останат висящи въпроси и след изборите, те ще тежат при съставянето на държавно управление, разяснява в ефира на Българска национална телевизия политологът доцент Даниел Смилов.

Той открои и различен акцент по време на предизборната акция - мрачните прогнози за финансова злополука, които анонсира финансовият министър и след това самичък се опроверга. Според доцент Смилов такива страхове се генерират, с цел да се каже, че би трябвало да бъде изработен компромис.

Дневният ред на хората се дефинира от самите политици – несъмнено, значими са цените на главните артикули, само че политиците са тези, които би трябвало да кажат от какво се въздействат тези цени. Задачата на политика е по-сложна, а освен да повтаря очевидното, той би трябвало да предлага по какъв начин да се реши даден проблем, разяснява политологът.

По думите му е доста значимо повече хора да гласоподават на изборите тази неделя, тъй като единствено хората са тези, които могат да създадат сериозната смяна.

От своя страна социологът Димитър Ганев счита, че тази акция е била по-малко конфронтационна по отношение на миналата през октомври м.г.

В последните 50 дни не видяхме сериозна теза, която да бъде аргументирана или да стои политически разумно. Не знам хората до каква степен към този момент могат да слушат, тъй като две години излизат да гласоподават за пети следващ път, което генерира страхотна отмалялост както у партиите, по този начин и у самите гласоподаватели. Хората слушат общо взето сходни неща. От април 2021 година, когато бяха първите избори, до момента имаме все по-ниска изборна интензивност. Чупим върхове по този индикатор. Мисля, че няма да създадем изключение и тази неделя, разяснява Ганев.

Около 20% от гласоподавателите вземат решение в последните дни за кого да гласоподават, разяснява още социолът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР