Тази година за първи път в крайморския град Каварна се

...
Тази година за първи път в крайморския град Каварна се
Коментари Харесай

Млади таланти от Студио „Сарандев“ взеха участие във втората Лятна вокална академия „Гласовете“ – Каварна

Тази година за първи път в крайморския град Каварна се организира Лятна вокална академия „ Гласовете “, която протича в три издания.

Организирана е от Сдружение „ За българска музика и изкуство “, Община Каварна и Министерство на Културата.
Талантите на Студио „ Сарандев “ при Младежки център – Добрич демонстрираха интерес към тази самодейност и се включиха в първите две издания. Ванина Григорова бе участник в първата вокална академия, която се състоя при започване на юни. Във втората, провела се предходната седмица от 1-ви до 6-ти август, взеха присъединяване Сиана Славчева, Ивайла Михайлова, Денислава Димитрова и Симона Тодорова. Те имаха опцията да работят с младия вокален възпитател Георги Янков – притежател на музикалната школа “Music Factory “ – София, както и с Директора на Националния фестивал „ Детска мелодия на годината “ Надя Ботева. Успяха да се срещнат с доста други дребни артисти от цялата страна и да пеят взаимно с тях. Втората вокална академия, по сходство на първата, бе закрита с огромен концерт в центъра на град Каварна, който се състоя на 6 август от 19 ч. Всички дребни гении, участници в този конгрес, показаха песните, които са отработвани групово, както и свои самостоятелни осъществявания, паралелно с известни имена от Българската поп музика, поканени за присъединяване в концерта.
Ивайла, Симона и Денислава от Студио „ Сарандев “ се изявиха и като трио с песента „ Нарисувай звезди “.  Г-жа Надя Ботева, впечатлена от тях, ги назова „ Трио Добрич “ и реши да им разпореди осъществяването на нова авторска ария. Песента се споделя „ Усмивка “ и е по текст на Мария Маринова и музика на Вячеслав Кушев. На Ивка, Мони и Дени им следва студиен запис на песента „ Усмивка “, който ще бъде осъществен през идните седмици на месец август.
Времето прекарано във втората Лятна вокална академия „ Гласовете “ бе ползотворно за гениите на Студио „ Сарандев “ и им донесе положителни прекарвания, нови другарства и разкри нови благоприятни условия пред тях!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР