Тази година за първи път право на финансова подкрепа от

...
Тази година за първи път право на финансова подкрепа от
Коментари Харесай

25 младежи получиха еднократна финансова помощ от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Тази година за първи път право на финансова поддръжка от президентската самодейност имаха учениците, настанени в обществени услуги, които са приключили 11 клас с отличен триумф. Администрацията на Президента взе решение за тази смяна в Правилата за приемане на помощта, с цел да насърчи мотивацията за учене още в 12 клас. 8 ученици  получиха финансова помощ в размер на 1500 лв., като 5 от тях са настанени в приемни фамилии. 

 

Еднократното подкрепяне за студентите е в размер на 3012, 90 лв.. 17 младежи от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ не престават образованието си във висши учебни заведения или колежи. Традиционно по-голямата част от тях избират образование в специалности, които ще ги приготвят за бъдещата им реализация в обществената сфера. Сред студентите, които получиха финансова поддръжка от президентската самодейност са 6 младежи със зрителни нарушавания.   

 

По време на дарителската акция беше събрана сумата от 73 250 лв., като от тях 10 030,70 лв. бяха изразходвани за финансиране на абитуриентския бал. Остатъкът от 63 219,30 лв. беше разпределен във тип на еднократна финансова помощ за студентите и учениците с отличен триумф от самодейността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР