Тази година във Враца църковният празник Събор на светите славни

...
Тази година във Враца църковният празник Събор на светите славни
Коментари Харесай

Във Враца на 30 юни посрещаме иконата на Света Богородица „Всецарица“

Тази година във Враца църковният празник Събор на светите славни и всехвални 12 апостоли ще бъде изключително церемониален.

В този ден, когато чества катедралният храм „ Св. 12 апостоли “ в града, ще бъде посрещната за поклонение икона, която е тъкмо копие на чудотворната икона на Света Богородица „ Всецарица “, намираща се в манастира „ Ватопед “ на Света Гора.

Образът на Божията майка, който идва във Враца, е направен в манастира „ Ватопед “ и е осветлен посредством допиране до чудотворната икона.

Оригиналът датира от 17 век и се пази в съборния храм на манастира. Сред вярващите чудотворната икона на Света Богородица „ Всецарица “ е известна с това, че изцерява от онкологични болести. В манастира „ Ватопед “ на Света Гора се пазят голям брой свидетелства за такива чудеса.

Иконата на Света Богородица „ Всецарица “ ще бъде посрещната с празничен камбанен звън в 8:30 ч. на 30 юни от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий пред катедралния храм „ Св. 12 апостоли “.

Веднага по-късно в църквата ще стартира архиерейска Света Литургия, водена от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от града.

Врачанската света митрополия кани врачани и гостите на града да вземат присъединяване в този нравствен празник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР