Тази година цените за почивка на румънското черноморско крайбрежие се

...
Тази година цените за почивка на румънското черноморско крайбрежие се
Коментари Харесай

Цените за почивка в Румъния по-високи от тези в България и Гърция

 Тази година цените за отмора на румънското черноморско крайбрежие се обрисуват " избухливи " - явно по-високи от тези на курортите в България и Гърция, написа в. " Адевърул ". Експерти по туризъм споделят, че всичко това се случва, тъй като румънските хотелиери са решили да завоюват за два-три месеца толкоз, що се касае за година.

Вестникът цитира Йоан Бася - специалист по туризъм и притежател на организация за туриъм, който споделя, че тактиката на румънските хотелиери може да се заключи с думите: " Вземаме колкото може повече от колкото може по-малко клиенти ". Според Бася румънските хотелиери разсъждават в логиката: " Хайде да създадем още един удар " и обичайно държат цените високи, написа " Адевърул ", представени от Българска телеграфна агенция.

Според специалиста в подтекста на пандемията от новия ковид, нещата няма да се трансформират. " Имат всички аргументи да държат цените високи. Хората се опасяват да пътуват на огромни дистанции и тогава отиват в Румъния, а крайбрежието е цялостно ", споделя той. Според него румънските управляващи желаят да задържат туристите в страната, като доказателство в тази посока е и решението за отсрочване на отпадането на рестриктивните мерки за полетите.

" Хотелиерите ще кажат, че поради ограниченията за обществена отдалеченост, могат да продават по-малко места. Друг техен мотив ще бъде, че са задължени да създадат редица вложения за поддържане на хигиената в хотелите. Само че не помнят, че същото вършат и хотелиерите в България и Гърция ", отбелязва Йоан Бася.

Социологът Джелу Думиника също счита, че хотелиерите в Румъния работят на правилото " за два месеца да спечелим що се касае за година ", само че добавя, че виновност имат и клиентите, които одобряват сходни цени.

" Адевърул " написа, че един туроператор е направил разбор на цените за настаняване в хотели с 3, 4 и 5 звезди в главните курорти в Румъния, България и Гърция. Анализът е посочил ясно, че цените в Румъния са по-скъпи от тези в България и Гърция. Цената за настаняване в хотел с три звезди в румънския курорт Мамая е приблизително 30-50 евро на човек за нощувка, само че може да доближи и 70 евро, в случай че е включена услугата " ол инклузив ".

В Ефорие Норд и Костинещ настаняването може да коства 20-25 евро на нощ, до момента в който в България, в хотел с три звезди, цените доближават единствено 20-22 евро за нощувка, а за " ол инклузив " се доплащат пет евро. В Гърция цените също се движат сред 22 и 25 евро, написа вестникът, само че прецизира, че това са цени за юни.

Вестникът съпоставя и оповестени за юли цени в четиризвездни хотели. В Мамая цената на нощувката е 110 евро на човек, в Костинещ - 55 евро, в Ефорие Норд - сред 67 и 112 евро. В курорта Слънчев бряг цената с включен " ол инклузив " е единствено 48-55 евро, а в Гърция на Халкидики - 90 евро, написа вестникът. Върхът на всичко това е, че за курорта Мамая има огромно търсене, написа още " Адевърул ", като се базира на локални специалисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР