Тази година Средно училище за хуманитарни науки и изкуства ,,Константин

...
Тази година Средно училище за хуманитарни науки и изкуства ,,Константин
Коментари Харесай

Хуманитарната гимназия във Варна отбелязва 35 години с редица прояви

Тази година Средно учебно заведение за филантропични науки и изкуства,,Константин Преславски “ във Варна навършва 35 години от основаването си.

По този мотив през месец май и през месец юни са планувани разнообразни действия и тържества, оповестяват от образователното заведение за Moreto.net.

Първото събитие, с което стартира Пролетният салон на изкуствата в учебното заведение, беше откриването на изложбата на учениците с профил „ Изобразително изкуство “. Учениците от специалност „ Танцьор “ показаха своя дипломен концерт в Драматичния спектакъл, а дружно със своите съученици от цялата страна подариха на град Варна концерт – спектакъла „ Завили ми се дор три хора “.

Салонът на Радио Варна беше огласен от надарените реализатори на учебното заведение с концерти, отдадени на националната музика и поп и джаз музиката.

Традиционно беше открита XXXI Национална конференция по литература, история и философия „ Битие и време “ с тазгодишна тематика: „ Памет и опит “ и бе показан Алманахът с ученическо и учителско творчество.

На 5 май учители и възпитаници се събраха в учебния двор и дружно образуваха цифрата 35, а по-късно под звуците на българската национална музика се впуснаха в най-дългото учебно хоро, което е тяхна многогодишна традиция.

Те ще завършат своя празник с годишния концерт,,Обичам те с ария, прегръщам те с танц “, който ще се организира на 8 юни от 20 ч. в Летния спектакъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР