Тази година през януари се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през януари се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Ето кога ще вали сняг през януари

Тази година през януари се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е сред минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската равнина и долината на река Струма – от 0 до 3 градуса, а в планинските региони – сред минус 8 и минус 3. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която е сред 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони – сред 60 и 110 л/кв.м., заяви " Нова телевизия "

Най-ниските температури през януари ще бъдат сред минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - към минус 5. Най-високите стойности ще доближават до 10-15 градуса.

През януари динамичността на атмосферните процеси ще бъде нараснала. През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от нормалните, макар че през втората половина от интервала ще се намалят.

В началото на месеца, в предната част на средиземноморски циклон, от юг ще се придвижват топли въздушни маси. Облачността ще е раздрана, тук-там - до слънчево. Към 4-5 януари на доста места в страната ще има превалявания от дъжд, в планините над 1700 м – от сняг. Температурите ще се намалят. През последните дни от интервала ще доминира облачно време и на доста места ще има превалявания от дъжд, които в Северна и Западна България ще минават в сняг.

През първите дни от второто десетдневие захлаждането ще продължи. Ще се сътвори валежна конюнктура и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. През последните дни от интервала температурите релативно ще се покачат. Вероятност за нови превалявания има към 18 януари.

През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните. Около 22-25-и януари и в края на месеца още веднъж има възможност за превалявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР