Тази година подаването на документи за места за прием в

...
Тази година подаването на документи за места за прием в
Коментари Харесай

Започва подаването на документи за места в детските градини в Благоевград

Тази година подаването на документи за места за банкет в детските градини в Благоевград ще стартира на 18 март (понеделник). Крайният период за присъединяване е 10 април , като тази година в детските градини в общината се чака да бъдат признати 720 деца.
Класирането ще бъде оповестено до 10 май , а родителите би трябвало да запишат децата в период от 13 до 21 май. Децата, признати в първа възрастова група в детските градини, би трябвало да стартират своите занятия от 2-ри до 13-ти септември, а тези, които посещават яслена група, могат да останат в същото детско заведение, без да подават заявление.
От общината напомнят, че приемът в детските заведения се прави с точкова система, която се образува от два типа критерии: общи и обществени. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в региона на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, към този момент признати, деца на родители, които са постоянни студенти.
Социалните критерии обгръщат и деца близнаци, сираци, деца в неравностойно състояние, деца в приемни фамилии, без наставнически грижи, както и деца от многодетни семейство. Децата със специфични просветителни потребности се одобряват с преимущество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР