Тази година общините стартират с много сериозни предвидени инвестиции в

...
Тази година общините стартират с много сериозни предвидени инвестиции в
Коментари Харесай

Стефан Радев: Сливен има 8 проекта с инвестиции за над 50 милиона лева, предвидени в държавния бюджет 

Тази година общините започват с доста съществени планувани вложения в държавния бюджет. Община Сливен има осем плана за над 50 милиона лв., като 35 от тях са за тази година ". Това съобщи кметът Стефан Радев по време на показване на огромните планове на общините Сливен, Котел и Нова Загора, дружно с сътрудниците си Коста Каранашев и Галя Захариева през днешния ден с водача на ГЕРБ Бойко Борисов край Медвен.

19 млн. лева ще се употребяват за асфалтирането на улиците в кв. „ Речица “. " Това е най-важното, което би трябвало да се направи след осъществяването на водния цикъл ", сподели Стефан Радев.

Ще се извършват и три плана за благоустрояване на терени в кварталите „ Дружба “, „ Българка “ и „ Клуцохор “ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн.



Над 16,5 млн лева ще се влагат в цялостното възобновяване на Колодрума в Сливен. Целта е възобновяване и превръщането му в многофункционално и съвременно спортно и културно оборудване. Ще бъде сложена подобаваща настилка за тренировки и надпревари по пистово колоездене. " Това е план, по който работим от няколко години и към този момент е подготвен ", осведоми кметът.

Ще се извърши и настоящ ремонт на бул. „ Цар Симеон “ в Сливен. Стойността на този план е 2 млн лева Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години.

4,5 млн. са планувани за реорганизация на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово, където живеят 1400 души.

Допълнително водоснабдяване ще бъде построено и в село Градско. Стойността на плана е 2 млн 170 000 лева В момента село Градско е водоснабдено от два каптирани водоизточника с дребен дебит и действителен водоем. В селото живеят 433 души и тези водни количества са извънредно незадоволителни, за потребностите на хората, изключително през летните месеци.

Кметът благодари на парламентарната група на ГЕРБ и на Бойко Борисов, за приноса им за разпределяне на значително средства за общините в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР