Тази година може да бъдат присъдени почти 100 000 по-малко най-високи оценки от A-ниво, предупреждава експерт

...
Той прогнозира, че около 10% от оценките ще бъдат A*
Коментари Харесай

Той прогнозира, че около 10% от оценките ще бъдат A* и около 27,5% ще бъдат A тази година, в сравнение с 2022 г., когато 14,6 % от оценките бяха A* и 36,4% A.

През 2019 г. 7,8% от оценките бяха A* и 25,5% бяха A.

Правителството каза, че броят на оценките A* и A, дадени в Англия, трябва да спадне до нивата отпреди пандемията, когато изпитите се нормализират.

Проф Смитърс, директор на Центъра за изследване на образованието и заетостта към Бъкингамския университет, очаква броят на най-добрите оценки да спадне значително, но не толкова, колкото правителството поиска, както беше миналата година.

Експертът казва, че учителите са развили „вкус за присъждане на най-високи оценки“ по някои предмети през пандемията от COVID, чиито маркери ще бъдат „с неохота да се откажат“.

GCSE и A-levels трябва да бъдат премахнати според доклада на института Тони Блеър

Той каза: „По време на годините на оценяване на учителите много ученици и техните родители ще са развили неразумни очаквания.

„Каквото и да е степента, до която най-добрите оценки са понижени тази година, спадът ще доведе за голямо разочарование и вероятно огромно увеличение на броя на обжалванията."

Проф Смитърс също каза, че прекъсването на учителските стачки може да е накарало изпитните комисии да бъдат по-снизходителни.

Той каза, че процентът на най-добрите оценки по сценични изкуства и практически предмети се е увеличил рязко по време на пандемията, когато оценките са били базирани на оценки на учители.

Тази цифра е нараснала по-малко рязко за природни науки и математика, тъй като учениците, изучаващи тези предмети, вече са получавали повече най-високи оценки преди пандемията.

Прочетете повече:
Всеки голям учителски синдикат гласува за прекратяване на стачките, тъй като приема 6,5% увеличение на заплатите

Миналата година обаче бяха дадени повече най-добри оценки за музика и сценични изкуства, отколкото по физика и химия, въпреки връщането на изпитите, което предполага „дълбока промяна“, която може да затрудни намаляването на броя на присъдените най-добри оценки до нивата от 2019 г.< /p>

Тази тенденция доведе до това, че момичетата получават много повече оценки A*, отколкото момчетата, които преди това имаха предимство, тъй като много повече от тях учеха предмети, по които учениците могат „явно да натрупат правилни отговори“.

Ако продължат да се дават повече оценки A* за изкуства и хуманитарни науки, отколкото преди пандемията, това може да означава, че момчетата не си възвръщат преднината.

Очаква се учениците в Северна Ирландия да получат най-добри резултати

Проф Смитърс каза, че очаква учениците в Северна Ирландия да постигнат най-добри резултати, както са правили в продължение на много години, следвани от тези в Уелс и след това в Англия.

Говорителят на Министерството на образованието каза: „Тази година Оценяването на GCSE и A-level до голяма степен се връща към нормалното, в съответствие с плановете, определени от Ofqual преди почти две години, за да се гарантира, че квалификациите запазват стойността си и учениците получават възможностите, които заслужават.

„Това означава националните резултати се очаква да бъдат подобни на тези в годините преди пандемията и трябва да има същата вероятност ученикът да постигне определена оценка тази година, както би бил преди пандемията.

„Броят на най-високите оценки също нямат отношение към броя на наличните университетски места.“

Говорителка на Ofqual, която регулира изпитите, каза: „Тази година очакваме оценките от изпитите да се върнат на подобни нива като през 2019 г. беше последната година преди пандемията."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР