Тази година големият музикант Йордан Караджов празнува 70-годишния си юбилей

...
Тази година големият музикант Йордан Караджов празнува 70-годишния си юбилей
Коментари Харесай

Йордан Караджов: Изпълних мечтата си да имам китарите, на които Ролинг Стоунс и Бийтълс са свирили


Тази година огромният музикант Йордан Караджов чества 70-годишния си празник и феновете на група „ Сигнал “ могат да го чуят на турнето, което стартира това лято из България. Първата спирка на групата ще е Варна.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Варна е един град, който е потвърдил любовта си към „ Сигнал “, показа музикантът. „ Още повече, че концертът ще бъде в летния спектакъл – най-хубавият летен спектакъл в България. “

„ Сигнал “ ще издадат и първия си албум след пандемията. Песните в него са напълно по текст на Александър Петров, който е споделил, че това е осмислило сложната му година по време на пандемията. Всъщност годината беше сложна за всички музиканти, както и за всичко хора по света, по тази причина албумът ще носи името „ След тъмнината “.

Снимка: Олег Попов


Времената на пандемията не са най-трудните години за групата. Според Йордан Караджов най-трудният интервал е бил по време на тоталитарния режим, когато властта не е одобрявала осъществяванията им. На 10 февруари 1982 година даже се стига до конфликти сред техни фенове и милицията, което води до възбрана на музиката на „ Сигнал “.

Йордан Караджов се гордее с сбирката си от китари, Той към този момент разполага с 40 китари, които имат значимо значение за него.

Снимка: Олег Попов


„ Тези китари в действителност са една сбъдната фантазия “, изясни той. „ Като дете вървях по стрелбищата си си купувах картички, на които гледах Ролинг Стоунс и Бийтълс на какви китари свирят. И за моя огромна наслада получих опцията да придобия моделите, с които те са свирили. “

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР