Тази година единственият български участник на международната олимпиада по немски

...
Тази година единственият български участник на международната олимпиада по немски
Коментари Харесай

Бургаски ученик единствен ще представя България на международната олимпиада по немски език за ниво А2

Тази година единственият български участник на интернационалната олимпиада по немски език за езиково равнище А2 ще е от Бургас. Това е единадесетокласникът Стефан Иванов от ППМГ " Акад. Никола Обрешков “. За задачата той завоюва Националния кръг на надпреварата.

" Новините за триумфите на младите бургазлии ме радват най-вече! Горд съм с постигнатото от Стефан! При вчерашната ни среща го поздравих и му пожелах да не стопира да се развива и идващите победи неизбежно ще дойдат. Браво и на неговите преподаватели. Бургаската Математическа гимназия за следващ път потвърди, че дава обучение с европейско и международно качество! “, сподели кметът Димитър Николов.

Олимпиадата, в която Стефан ще показа града ни и страната, ще се организира от 25 юли до 5 август в Хамбург. Това е извънредно влиятелно съревнование, което се организира на 2 години. Организатор е Гьоте институт. Тази година участниците ще са от 50 страни.

Част от представянето на Стефан ще е обвързвано с предизвикването да бъде дипломат на младежите от Бургас. Той и екипът му към този момент са подготвили тематики, по които могат да дискутират с връстниците си от другите страни. Тук можете да подкрепите петицията, с която разпореждаме на Стефан да бъде представител на всички млади бургазлии при присъединяване си в тази влиятелна олимпиада.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР