Тази година ансамбъл Филип Кутев“ отбелязва респектиращите 70 години от

...
Тази година ансамбъл Филип Кутев“ отбелязва респектиращите 70 години от
Коментари Харесай

Ансамбъл „Филип Кутев“ разчувства публиката още с първия концерт по случай 70-годишнината си

Тази година отбор „ Филип Кутев “ отбелязва респектиращите 70 години от основаването си . По този мотив танцьорите, изпълнителите, както и техният шеф Георги Андреев са подготвили три поредни спектакъла, с които да опишат своята история от основаването си до през днешния ден.

Още с първия концерт (на 18 февруари) ансамбълът съумя да разчувства публиката в зала 1 на НДК.

С него беше показано „ НАЧАЛОТО “ , както бе озаглавена и самата тематика на първата вечер.
 Анита Иванова
„ Първият от нашите концерти се назовава „ Началото “. Той е отдаден на всички тези музиканти, танцьори, певици и създатели, които са работили и към момента работят, а някои от тях към този момент не са сред живите, само че са дали своята сила, труд, гений, време, сили, обич и всичко належащо, с цел да съществува този отбор и до през днешния ден “, сподели шефът на отбор „ Филип Кутев “ - Георги Андреев.

Малко преди началото на танцовия театър публиката в залата съумя да види на  архивни фрагменти , излъчени на огромен екран, създателя на ансамбъла –  Филип Кутев, който слага основите през далечната 1952 година.

А началото на първата вечер беше сложено с пресъздаването на „ Тракийска женитба “ - емблематичен танц-постановка на момчетата и девойките от „ Филип Кутев “.
 Анита Иванова
Танцьорите и изпълнителите от състава показаха още - „ Трите пъти “, „ Еркечки танци “, „ Песни от Тракия “, „ Момински пролетни игри “ и финалната „ Шопска сюита “, която зарадва публиката, зажадняла за фолклор.
 Анита Иванова
На финала сцената едвам побра целия състав и екип на ансамбъла, като на нея се появи и дългогодишният шеф Елена Кутева , която е щерка на създателя Филип Кутев.

Кошници с цветя от разнообразни сформира, учебни заведения и даже от танцова група от далечна Тампа (Флорида) украсиха сцената в зала 1 на НДК, като безусловно я трансфораха в цветна градина.
 Анита Иванова
И трите спектакъла на отбор „ Филип Кутев “ се организират под патронажа на президента Румен Радев.

На 19 февруари (събота) ще бъде показан спектакълът озаглавен " ПЪТЯТ " , в който публиката ще се наслаждения на сценичните достижения, посредством премиерата на три нови творби на ансамбъла, както и на присъединяване на гост-изпълнители от ансамблите " Пирин " и " Тракия ". 

А третият театър е плануван за 20 февруари (неделя)  и е озаглавен “НАСЛЕДСТВОТО ” , когато хората ще се допрян до предаденото и получено фолклорно и театрално завещание. В този концерт специфичните посетители ще бъдат възпитаници от Национално учебно заведение за танцово изкуство – София ; Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев “ – Котел и Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Широка лъка “.
 Анита Иванова
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР