Тази година Американският университет в България (АУБ) ще посрещне рекорден

...
Тази година Американският университет в България (АУБ) ще посрещне рекорден
Коментари Харесай

Американският университет в България посреща над 300 нови студенти от 32 държави

Тази година Американският университет в България (АУБ) ще посрещне рекорден брой нови студенти за последните 10 години. Първокурсниците, които идват за седмицата за ориентировка, са 263, а към тях ще се причислят и 45 студенти по стратегии за продан. Седмицата за ориентировка на новите студенти стартира на 31 август, по време на която надарените младежи, идващи от 32 страни, ще имат опция да се срещнат в детайли с живота на кампуса и да се потопят в духа на сплотената общественост на АУБ.

„ В предизвикателните времена, в които живеем, в изискванията на пандемия и война, е доста значимо да даваме сигурност и успокоение на нашите студенти, с цел да могат те от своя страна да се концентрират върху най-важното за тях сега, а точно тяхното лично обучение и развиване. Ето за какво съм изключително благополучен от обстоятелството, че тази година успяхме да осигурим финансова поддръжка за над 90% от новите ни студенти, като обща сума на финансовата поддръжка за нашите студенти през миналата година възлиза на $5,4 млн., “ показа доктор Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Първокурсниците в АУБ тази година още веднъж могат да се похвалят с впечатляващи персонални истории и достижения. Сред първокурсниците са: ръководителят на Националните препоръки на децата към Държавната организация за протекция на детето и съосновател на младежката онлайн медия „ Гласът на Ботевград “, капитанът на националния теоретичен тим в Международния шампионат за млади естествоизпитатели, лауреати от литературни, научни и художествени състезания и математически олимпиади. Част от плановете, по които са работили новите студенти, са свързани с създаването на програмен продукт за сензорна система за мониторинг на качеството на въздуха; основаването на общественост, която се стреми да обезпечи опция и пространство за възпитаници, където те да се причислят към извънучилищни клубове или да основат свои лични такива; планове за смяна в патриархалните настройки, половите стандарти и насилието над дами. Сред първокурсниците има и доста спортни първенци – по плуване, баскетбол, бадмингтон. Към тях се причисляват студенти, спечелили„ Гражданския почетен орден “ на АУБ, който се връчва на заслужили гимназисти в 11-и и 12-и клас, показали изключителни достижения в водачеството, университетските занимания и гражданската ангажираност в общността си или по света.

Академичната година за студентите на Американския университет в България стартира на 7 септември 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР